„Amerikai palacsintát sütni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell amerikai palacsintát sütni?)
(Figyelmeztetések)
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell amerikai palacsintát sütni? ==
 
== Hogyan kell amerikai palacsintát sütni? ==
  
[[Fájl:Ampal.jpg|left]]Az amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok benne, hogy bármikor el tudnánk fogyasztani reggel egy-két házi lekváros, vagy kakaós palacsintát, de az amerikai változata kissé eltér az európaitól. Egyrészt kisebb, másrészt vastagabb, harmadrészt sokkal laktatóbb. Állandó feltétjeként a juharszirup, gyakori kísérőjeként bacon szerepel az étlapon. A sós és édes ízek kavalkádja, igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta.
+
[[Fájl:Ampal.jpg|left]]Az amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok benne, hogy bármikor el tudnánk fogyasztani reggel egy-két házi lekváros vagy kakaós palacsintát, de az amerikai változata kissé eltér az európaitól. Egyrészt kisebb, másrészt vastagabb, harmadrészt sokkal laktatóbb. Állandó feltétjeként a juharszirup, gyakori kísérőjeként bacon szerepel az étlapon. A sós és édes ízek kavalkádja, igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
37. sor: 37. sor:
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
  
* Ne rakjunk külön olajt a serpenyőbe, mivel a margarin megakadályozza a tészta leragadását!
+
* Ne rakjunk külön olajat a serpenyőbe, mivel a margarin megakadályozza a tészta leragadását (fontos a teflon-bevonat is)!
 
* Vigyázzunk, nehogy túl sok cukrot adjunk a tésztához, mert azon kívül, hogy egészségtelenebb is, hamar odaéghet a palacsintánk!
 
* Vigyázzunk, nehogy túl sok cukrot adjunk a tésztához, mert azon kívül, hogy egészségtelenebb is, hamar odaéghet a palacsintánk!
 
  
 
== Kapcsolódó videók ==
 
== Kapcsolódó videók ==

A lap jelenlegi, 2012. július 23., 14:02-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell amerikai palacsintát sütni?

Ampal.jpg

Az amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok benne, hogy bármikor el tudnánk fogyasztani reggel egy-két házi lekváros vagy kakaós palacsintát, de az amerikai változata kissé eltér az európaitól. Egyrészt kisebb, másrészt vastagabb, harmadrészt sokkal laktatóbb. Állandó feltétjeként a juharszirup, gyakori kísérőjeként bacon szerepel az étlapon. A sós és édes ízek kavalkádja, igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta.

[szerkesztés] Lépések

  1. A tojásokat felütjük, majd a sóval és a cukorral habosra keverjük.
  2. A felvert tojásokhoz adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tej felét.
  3. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd ezt is a tojásos masszához adjuk.
  4. A maradék tejet is hozzáadjuk, ezzel higítunk a tésztán.
  5. Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, hogy elnyerhesse a kívánt állagát.
  6. A fél óra elteltével felhevítjük a palacsintasütőt, majd száraz(!) serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Akkor fordítsuk meg a tésztát, amikor már majdnem az egész buborékos lesz. A másik oldalát elegendő fél-egy percig sütni.


[szerkesztés] Tippek

  • Az amerikai palacsinta, a magyar változattal ellentétben nem teszi ki az egész palacsintasütő méretét, tehát csak a serpenyő közepére csurgassunk tésztát – így kapunk kis átmérőjű, pufók palacsintákat!
  • A feltét szinte a végtelenségig variálható: juharszirup, akácméz, vaníliapuding, banán, csoki öntet, lekvárok, fahéj…
  • Cukor helyett nyugodtan használhatunk vaníliás cukrot is.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 2 tojás
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 22,5 dkg liszt
  • 2 ek olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor
  • szabadon választott feltét(ek)


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ne rakjunk külön olajat a serpenyőbe, mivel a margarin megakadályozza a tészta leragadását (fontos a teflon-bevonat is)!
  • Vigyázzunk, nehogy túl sok cukrot adjunk a tésztához, mert azon kívül, hogy egészségtelenebb is, hamar odaéghet a palacsintánk!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS