Albert kekszes süteményt csinálni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen JViki (vitalap | szerkesztései) 2012. december 18., 12:44-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell Albert kekszes süteményt csinálni?

Albert kekszes.jpg

Az Albert kekszes sütemény nemcsak finom és mutatós édesség, de viszonylag olcsón nagy mennyiséget tudunk készíteni belőle. Sütni nem kell, hamar elkészül és jól tárolható – így ideális vendégváró. Kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele, az elkészítésébe pedig akár gyerekeket is bevonhatunk.

Lépések

  1. Szerezd be és mérd ki a hozzávalókat:
    • 2 csomag Albert keksz
    • 3 dl tej
    • 1 dl kávé
    • 25 dkg margarin (1 db Rama kocka)
    • 20 dkg cukor
    • 2 evőkanál kakaó
    • 4 evőkanál liszt
    • tortabevonó
  2. A tejet, kávét öntsd egy lábasba, add hozzá a cukrot és a vajat, majd folyamatos kevergetés közben kezdd el közepes lángon melegíteni.
  3. Amikor a vaj felolvadt, kanalanként add hozzá a kakaót és a lisztet, majd kevergesd tovább addig, amíg be nem sűrűsödik.
  4. Vedd le a tűzről a lábost, és hagyd hűlni.
  5. Amikor már csak langyos a krém, ragaszd össze vele a kekszeket. Először tornyozd egymásra őket egy nagyobb tálcán, majd fektesd le, és készíts egy hosszú rudat– ekkorra a krém már besűrűsödik annyira, hogy nem fog kifolyni a kekszek közül. Ragaszd össze az egész csomag kekszet, majd kezdj egy új rudat a másik csomaggal.
  6. Ha maradt egy kis krém, kend az összeragasztott kekszek külsejére.
  7. A süteményt hagyd teljesen kihűlni, majd gőz felett (esetleg egy kis olajjal) melegítsd fel a tortabevonót. Amikor teljesen felolvadt, csorgasd a sütemény tetejére, majd egyenletesen kend el.
  8. Hűtőben hagyd állni a kész süteményt legalább egy napig, hogy a kekszek magukba szívják a nedvességet és megpuhuljanak.
  9. Tálaláskor ferdén szeleteld, így mutatós, csíkos korongokat kapsz.

Tippek

  • Még pikánsabbá teheted a süteményt, ha egy kevés rumot vagy rumaromát is teszel bele.
  • Tortabevonó helyett maradék csokoládét is használhatsz – de figyelj arra, hogy minél jobb minőségű, annál finomabb lesz a végeredmény.
  • Csokoládépehellyel vagy kókuszreszelékkel is díszítheted a süteményt.
  • A kekszek összeragasztását nyugodtan rá lehet bízni gyerekekre is, biztosan élvezni fogják.
  • Ha nem akarod összemaszatolni a tálcát (és a konyhaasztalt), terítsd le folpackkal.
  • Ha gyerekeknek készül, és nem akarsz kávét tenni bele, próbáld ki csokipudinggal (ekkor kevesebb liszt kell, vagy el is hagyhatod).

Amire szükséged lehet

  • A hozzávalók
    • 2 csomag Albert keksz
    • 3 dl tej
    • 1 dl kávé
    • 25 dkg margarin (1 db Rama kocka)
    • 20 dkg cukor
    • 2 evőkanál kakaó
    • 4 evőkanál liszt
    • tortabevonó
  • Egy vastagabb falú, közepes nagyságú lábos
  • Kézi habverő a kevergetéshez
  • Egy nagyobb tálca

Figyelmeztetések

  • * Ne aggódj, ha nem tűnik elég sűrűnek a krém – csak várj vele, amíg egy kicsit jobban kihűl!

Források, hivatkozások

Az oldal szerzői

JViki