„5 perces almás sütit készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Lépések)
(Lépések)
8. sor: 8. sor:
 
# Szórj rá vaníliás cukrot  és barna cukrot.  
 
# Szórj rá vaníliás cukrot  és barna cukrot.  
 
# Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom.  
 
# Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom.  
# Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve a felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát. [[Fájl:5-perces-suti-elokeszitve.jpg]]
+
# Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve a felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát. [[Fájl:5-perces-suti-elokeszites.jpg]]
 
# Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre.
 
# Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre.
  

A lap 2012. október 3., 12:44-kori változata

Hogyan kell 5 perces almás sütit készíteni?

5-perces-suti-kesz.jpg

Ha váratlan vendégek érkeznek, akiket amúgy szívesen látsz, de nincs mivel megkínálnod, akkor jól jöhet ez a recept. Az 5 perc egyébként az összeállításra vonatkozik, de a sütés sem tart tovább 15-20 percnél.

Lépések

  1. Egy tűzálló tálba szeletelj almát.
  2. Szórj rá vaníliás cukrot és barna cukrot.
  3. Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom.
  4. Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve a felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát. 5-perces-suti-elokeszites.jpg
  5. Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre.

Tippek

  • Aki szereti, megszórhatja fahéjjal is, de anélkül is kitűnő!
  • Érdemes légkeveréses sütőben készíteni, így finomabb, illetve a teje is jó megpirul.


Amire szükséged lehet

  • 3-4 db alma
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 3-4 ek barna cukor (zamatosabb, mint a fehér, és egészségesebb is)
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • Kevés vaj
  • 1 dl tej
  • esetleg kevés fahéj


Figyelmeztetések

Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját recept.

Az oldal szerzői

Hogyankell, JViki