„Cikkek:Szakácskés, ami tulajdonképpen egyben zöldségkés is” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „ =='''Szakácskés, ami tulajdonképpen egyben zöldségkés is'''== A szakács és a szakácskés olyan, mint a borsó meg a héja, habár még egy egyszerű házias…”)
 
a („Cikkek:Szakácskés, ami tulajdonképpen egyben zöldségkés is” levédve ([Szerkesztés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan) [Átnevezés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan)))
 
(Egy közbenső módosítás, amit egy másik szerkesztő végzett, nincs mutatva)
2. sor: 2. sor:
  
 
=='''Szakácskés, ami tulajdonképpen egyben zöldségkés is'''==
 
=='''Szakácskés, ami tulajdonképpen egyben zöldségkés is'''==
 +
 +
[[Fájl:Https-_gastrobolt.hu_-_2022_szeptember_-_Cikk2.jpeg | 600px]]
  
 
A szakács és a szakácskés olyan, mint a borsó meg a héja, habár még egy egyszerű háziasszonynak is nagy szüksége lehet erre a hasznos kis eszközre nap mint nap. Ezt a kés azért szeretjük, mert valamennyi tevékenység alatt a hasznunkra lehet, hiszen amikor használjuk, akkor egyszerre funkcionálhat hús- és zöldségkésként is. Azonban ezzel a megközelítéssel vigyáznunk kell, hiszen vannak olyan helyzetek, amikor speciális késekre van szükség.
 
A szakács és a szakácskés olyan, mint a borsó meg a héja, habár még egy egyszerű háziasszonynak is nagy szüksége lehet erre a hasznos kis eszközre nap mint nap. Ezt a kés azért szeretjük, mert valamennyi tevékenység alatt a hasznunkra lehet, hiszen amikor használjuk, akkor egyszerre funkcionálhat hús- és zöldségkésként is. Azonban ezzel a megközelítéssel vigyáznunk kell, hiszen vannak olyan helyzetek, amikor speciális késekre van szükség.

A lap jelenlegi, 2022. szeptember 29., 07:54-kori változata


Szakácskés, ami tulajdonképpen egyben zöldségkés is

Https- gastrobolt.hu - 2022 szeptember - Cikk2.jpeg

A szakács és a szakácskés olyan, mint a borsó meg a héja, habár még egy egyszerű háziasszonynak is nagy szüksége lehet erre a hasznos kis eszközre nap mint nap. Ezt a kés azért szeretjük, mert valamennyi tevékenység alatt a hasznunkra lehet, hiszen amikor használjuk, akkor egyszerre funkcionálhat hús- és zöldségkésként is. Azonban ezzel a megközelítéssel vigyáznunk kell, hiszen vannak olyan helyzetek, amikor speciális késekre van szükség.

De milyen egy jó szakácskés? A következő cikkben erről lesz szó.

Honnan tudom, hogy a jó szakácskés van a kezemben?

A megfelelő szakácskés kiválasztása nem olyan bonyolult, mivel konkrét ismertetőjegyei vannak annak, ha minőségi eszközzel van dolgunk. A Gastro Bolt konyhai eszközök kínálatában például olyan darabokkal találkozhat, amelyek hosszú távon lesznek segítségére a konyhában.

Vegyük szemügyre először a pengét! A legfontosabb, hogy korrózióálló legyen, de az sem mindegy, hogy milyen élekkel rendelkezik. Általában a rozsdamentes acélpengéket tudjuk ebbe a kategóriába sorolni.

A markolat mindig legyen csúszásmentes kialakítással ellátva, ami egyrészt támogatja a balesetmentes munkavégzés, másrészt precíz szeletelést tesz lehetővé.

A súlyelosztás ugyancsak meghatározó, mivel csak azt a kést tudjuk magabiztosan forgatni, amelyik a kezünkre áll.

Inkább legyen otthon több kés!

A külcsín szerepe napjainkban szintén felértékelődött, ami érthető is; mindenki szívesebben használ elegáns eszközöket. A kifinomult vonalvezetés egyszerre teszi praktikussá és esztétikussá a vágóeszközt.

Ha nem szeretnénk plusz munkát magunknak, akkor olyan kés mellett döntünk, amelyik mosogatógépben mosható, ezenkívül ellenáll a környezet viszontagságainak.

Minden konyhában több kés található, legalábbis ez lenne a normális. Az a jó, ha tartunk otthon különböző hosszúságú pengével rendelkező darabokat, s minden esetben tisztában kell lennünk azzal, hogy a tevékenység szempontjából éppen melyik a legoptimálisabb változat!

Szakácskés – A “mindenes” kés

Ez az a kés, amelyik egy konyhából sem hiányozhat, mivel ez egyetlen darabbal sem helyettesíthető. Aki használta már az eszközt, pontosan tudja, hogy az előkészítés valamennyi szakaszában óriási segítség, tekintve, hogy szeletelhetünk vele húsokat és zöldségeket egyaránt.

A cikk kedvéért most nevezzük zöldségkésnek, amely biztosítja a gyors, precíz és óvatos darabolást. Mivel a főzés során alkalmazott vágóeszközök minősége az eredményen tükröződik majd vissza, ezért rendkívül lényeges, hogy kiválasztása során semmilyen kompromisszumot ne kössünk. Nem lehet a fogása kényelmetlen, nem lehet tompa, ilyen esetben csak növelné a stresszt az életünkben.

Amennyiben jó zöldségkéssel szeretnénk dolgozni, akkor bátran hagyatkozzunk a szakácskésre, amely garantáltan nem fog csalódást okozni, vagyis akkor nem, ha speciális darabokat szerzünk be.