Maceszgombócot készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
7. sor: | 7. sor: | ||
# A maceszt '''két részre osztjuk.''' | # A maceszt '''két részre osztjuk.''' | ||
# Az egyik felét '''kevés hideg vízbe áztatjuk''', a másik felét '''később apróra zúzzuk'''. | # Az egyik felét '''kevés hideg vízbe áztatjuk''', a másik felét '''később apróra zúzzuk'''. | ||
− | # Egy keverőedényben a '''tojást összekeverjük a libazsírral'''. | + | # Egy keverőedényben a '''tojást összekeverjük a libazsírral''', úgy, hogy kicsit habos legyen. |
# Ehhez '''hozzáadjuk a vízben áztatott pászkát''' és jól összedolgozzuk. | # Ehhez '''hozzáadjuk a vízben áztatott pászkát''' és jól összedolgozzuk. | ||
# '''Fűszerezzük''' sóval, borssal, petrezselyem zölddel (utóbbi nem kötelező). | # '''Fűszerezzük''' sóval, borssal, petrezselyem zölddel (utóbbi nem kötelező). | ||
19. sor: | 19. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * | + | * Libazsírt kell használni. |
− | * Ha túlságosan kemény lenne a gombóc, akkor legközelebb fellazítható ásványvízzel, tojásfehérjével | + | * Ha túlságosan kemény lenne a gombóc, akkor legközelebb fellazítható ásványvízzel, tojásfehérjével |
− | * A gombócokat vizes kézzel gyúrjuk, hogy ne ragadjon a kezünkre | + | * A gombócokat vizes kézzel gyúrjuk, hogy ne ragadjon a kezünkre |
+ | * | ||
+ | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
33. sor: | 35. sor: | ||
* Esetleg petrezselyemzöldre | * Esetleg petrezselyemzöldre | ||
* Húslevesre | * Húslevesre | ||
+ | |||
+ | |||
+ | == Figyelmeztetések == | ||
+ | |||
+ | * Elsőre nem biztos, hogy sikerül eltalálni a pontos arányokat | ||
44. sor: | 51. sor: | ||
* [http://www.mindmegette.hu/macesz-a-keletlen-kenyer-48120 Itt többet olvashattok a macesz eredetéről] | * [http://www.mindmegette.hu/macesz-a-keletlen-kenyer-48120 Itt többet olvashattok a macesz eredetéről] | ||
* [http://www.nosalty.hu/alapanyag/macesz A Nosalty oldalán is rengeteg recept van] | * [http://www.nosalty.hu/alapanyag/macesz A Nosalty oldalán is rengeteg recept van] | ||
− | |||
− |