== Lépések ==
# '''Alaptészta elkészítése''':
#* '''Hozzávalók''':
#* 250 g liszt
#* 125 g hideg vaj, kockázva
#* 1/2 teáskanál só
#* 4-6 evőkanál hideg víz
#* A lisztet, a sót és a hideg vajat gyorsan dolgozzuk össze morzsás állagúvá. A hideg vízzel lazítsuk fel a tésztát, amíg össze nem áll, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl ragacsos. Hűtsük a tésztát legalább fél órát a hűtőben.
# '''Töltelék előkészítése (pl. paradicsom és mozzarella)''':
#* '''Hozzávalók''':
#* 3-4 érett paradicsom, vékonyan felszeletelve
#* 200 g mozzarella, szintén vékony szeletekre vágva
#* Friss bazsalikom levelek
#* Só, bors és olívaolaj
#* A paradicsomokat és a mozzarellát váltakozva rendezzük el a kinyújtott galette tésztán, hagyjunk kb. 5 cm széles szegélyt a tészta szélén. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg friss bazsalikomlevelekkel.
# '''A galette összeállítása és sütése''':
#* Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A tészta szélét hajtsuk rá a töltelékre, hogy kis "falat" képezzen, amely megtartja a töltelék levét.