Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Almás-fahéjas muffint készíteni

2 751 bájt hozzáadva, 2017. november 30., 08:52
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell almás-fahéjas muffint készíteni? == right|250px Ha tipikus őszi ízekre vágysz, érdemes kipróbálnod a mennyei és puha a…”
== Hogyan kell almás-fahéjas muffint készíteni? ==
[[Fájl:almuffin.jpg|right|250px]]
Ha tipikus őszi ízekre vágysz, érdemes kipróbálnod a mennyei és puha almás-fahéjas muffint. Ráadásul, ha idő szűkében vagy, mégis meg szeretnéd lepni családot vagy barátaidat vele, akkor is jó választás, hiszen egy szempillantás alatt elkészül. Szeretnéd megspékelni még valamivel a tésztát? Azt is bátran megteheted, hiszen a fahéjas-alma íz mellé sok minden remekül passzol, például néhány étcsoki darabka. ;)
== Lépések ==
#'''Készítsd el az almás-fahéjas keveréket!''' Végy a kezedbe egy nagyobb lyukú reszelőt, majd reszeld le az almákat, utána pedig ízesítsd meg fahéjjal ízlés szerint, és tedd félre.
#'''Készítsd el a tésztát!''' Törd fel a tojásokat, verd fel habosra, majd ezután hozzáadhatod a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha ezzel is készen vagy, fokozatosan öntsd hozzá a tejet és az olajat. Közben vegyítsd egy másik tálban a sütőport, illetve lisztet, majd ha kész az egyveleg, lassan forgasd hozzá a kapott tésztához. Végezetül add hozzá az almás masszát az eddig kapott keverékhez.
#'''Öntsd bele a tésztát a muffinformákba!''' Ha már elérted a homogén állagot, vedd elő a muffinformákat, és kend ki vajjal őket. Ügyelj arra, hogy a tésztát csak háromnegyedig töltsd, hiszen sütés közben meg fog dagadni.
#'''Tedd be a 200-220 °C-ra előmelegített sütőbe a muffinokat, és süsd kb. 20 percig!''' Ha úgy érzed, hogy készen vannak, a biztonság kedvéért még csinálj egy tűpróbát, és ha nem tapad hozzá a tészta, elkészültél. Jó étvágyat hozzá! :)
== Tippek ==
* Mindent jól keverj el, hogy homogén tésztát kapj, semmiből ne legyen túl sok, vagy túl kevés egy helyen.
*Ügyelj arra, hogy csak háromnegyedig töltsd meg a muffinformákat, hiszen sütés közben meg fog dagadni a süti.
*Miután letelt a 20 perc, még ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e már a tészta.
== Amire szükséged lehet ==
*Nagylyukú reszelő,
*tálak,
*muffinformák,
*1 tk sütőpor,
*1 tojás,
*1 bögre tej,
*2 bögre liszt,
*fahéj,
*1 csomag vaníliás cukor,
*fél bögre olaj,
*1 bögre cukor,
*3 alma.
== Figyelmeztetések ==
*Ne használj túl sok fahéjat, hiszen kellemetlen ízt kölcsönözhet a muffinjaidnak.
*Ügyelj arra, hogy a tésztához megfelelő sorrendben add hozzá az alapanyagokat.
*Tűpróbánál akkor jó a tészta, hogyha nem ragad semmi a tűre/késnek a hegyére. Ellenkező esetben még süsd a muffinokat, hiszen nyersek maradtak belül.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://femina.hu/recept/almas-fahejas-muffin Almás fahéjas muffin]

[[Kategória:Étel-ital]]
176
szerkesztés