Almás-fahéjas muffint készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell almás-fahéjas muffint készíteni?

Almuffin.jpg

Ha tipikus őszi ízekre vágysz, érdemes kipróbálnod a mennyei és puha almás-fahéjas muffint. Ráadásul, ha idő szűkében vagy, mégis meg szeretnéd lepni családot vagy barátaidat vele, akkor is jó választás, hiszen egy szempillantás alatt elkészül. Szeretnéd megspékelni még valamivel a tésztát? Azt is bátran megteheted, hiszen a fahéjas-alma íz mellé sok minden remekül passzol, például néhány étcsoki darabka. ;)

[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsd el az almás-fahéjas keveréket! Végy a kezedbe egy nagyobb lyukú reszelőt, majd reszeld le az almákat, utána pedig ízesítsd meg fahéjjal ízlés szerint, és tedd félre.
  2. Készítsd el a tésztát! Törd fel a tojásokat, verd fel habosra, majd ezután hozzáadhatod a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha ezzel is készen vagy, fokozatosan öntsd hozzá a tejet és az olajat. Közben vegyítsd egy másik tálban a sütőport, illetve lisztet, majd ha kész az egyveleg, lassan forgasd hozzá a kapott tésztához. Végezetül add hozzá az almás masszát az eddig kapott keverékhez.
  3. Öntsd bele a tésztát a muffinformákba! Ha már elérted a homogén állagot, vedd elő a muffinformákat, és kend ki vajjal őket. Ügyelj arra, hogy a tésztát csak háromnegyedig töltsd, hiszen sütés közben meg fog dagadni.
  4. Tedd be a 200-220 °C-ra előmelegített sütőbe a muffinokat, és süsd kb. 20 percig! Ha úgy érzed, hogy készen vannak, a biztonság kedvéért még csinálj egy tűpróbát, és ha nem tapad hozzá a tészta, elkészültél. Jó étvágyat hozzá! :)

[szerkesztés] Tippek

  • Mindent jól keverj el, hogy homogén tésztát kapj, semmiből ne legyen túl sok, vagy túl kevés egy helyen.
  • Ügyelj arra, hogy csak háromnegyedig töltsd meg a muffinformákat, hiszen sütés közben meg fog dagadni a süti.
  • Miután letelt a 20 perc, még ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e már a tészta.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Nagylyukú reszelő,
  • tálak,
  • muffinformák,
  • 1 tk sütőpor,
  • 1 tojás,
  • 1 bögre tej,
  • 2 bögre liszt,
  • fahéj,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • fél bögre olaj,
  • 1 bögre cukor,
  • 3 alma.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ne használj túl sok fahéjat, hiszen kellemetlen ízt kölcsönözhet a muffinjaidnak.
  • Ügyelj arra, hogy a tésztához megfelelő sorrendben add hozzá az alapanyagokat.
  • Tűpróbánál akkor jó a tészta, hogyha nem ragad semmi a tűre/késnek a hegyére. Ellenkező esetben még süsd a muffinokat, hiszen nyersek maradtak belül.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi