Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Zabpelyhes kekszet készíteni

Nincs méretváltozás, 2018. február 22., 16:11
nincs szerkesztési összefoglaló
#* ½ kikapart vaníliarúd.
#'''Először is keress egy kellően nagy keverőtálat!''' A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan!
#'''Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét!''' A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet! . Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból! .
#'''Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe!''' Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra. Ne feledkezz meg a sütőpapírral történő kibélelésről sem!
#'''Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden!''' Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká. Süsd 12-13 perc alatt aranybarna kekszekké őket, majd ismételd a folyamatot egészen addig, amíg masszád el nem fogy.
176
szerkesztés