Zabpelyhes kekszet készíteni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
15. sor: | 15. sor: | ||
#* ½ kikapart vaníliarúd. | #* ½ kikapart vaníliarúd. | ||
#'''Először is keress egy kellően nagy keverőtálat!''' A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan! | #'''Először is keress egy kellően nagy keverőtálat!''' A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan! | ||
− | #'''Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét!''' A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet | + | #'''Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét!''' A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet! Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból! |
− | #'''Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe!''' Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra | + | #'''Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe!''' Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra! Ne feledkezz meg a sütőpapírral történő kibélelésről sem! |
− | #'''Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden!''' Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká | + | #'''Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden!''' Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká! Süsd 12-13 perc alatt aranybarna kekszekké őket! Ismételd a folyamatot egészen addig, amíg masszád el nem fogy! |
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | # Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe | + | # Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe! |
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
* Recept utasításainak követése, | * Recept utasításainak követése, | ||
30. sor: | 30. sor: | ||
== Figyelmeztetések == | == Figyelmeztetések == | ||
− | + | # Törekedj óvatosan kiszedni a forró sütiket a tepsiből, majd egymás mellé halmozni őket. Puha állapotukban könnyedén törhetnek, illetve deformálódhatnak! | |
== Videók == | == Videók == | ||
<youtube> hBdYUzPm0FQ </youtube> | <youtube> hBdYUzPm0FQ </youtube> | ||
36. sor: | 36. sor: | ||
* [http://www.stahl.hu/hu/recept/desszert/Zabpelyhes_keksz Zabpelyhes keksz] | * [http://www.stahl.hu/hu/recept/desszert/Zabpelyhes_keksz Zabpelyhes keksz] | ||
* [http://www.nosalty.hu/recept/etcsokis-zabpelyhes-keksz Étcsokis, zabpelyhes keksz] | * [http://www.nosalty.hu/recept/etcsokis-zabpelyhes-keksz Étcsokis, zabpelyhes keksz] | ||
− | |||
− | |||
− |