Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Zöldséget párolni

241 bájt hozzáadva, 2016. március 21., 17:20
Tippek
== Hogyan kell zöldséget párolni? ==
[[Fájl:Zoldseg.jpg|right]]A párolás a legegészségesebb főzési módszer, különösen zöldségek esetében. A párolt zöldségek elkészítése roppant egyszerű és gyors, ezért remekül illik a mai felpörgött életmódunkhoz. Ráadásul remekül helyettesíthetjük vele az olyan nehéz és egészségtelen köreteket, mint például a sült krumpli.
== Lépések ==
* Párolás előtt a zöldségeket alaposan mossuk meg – hámozás a legtöbb esetben nem szükséges.
* Némely zöldség egészben is párolható (pl. bébi cukkini, bébi répa stb).
* A vajjal történő dinsztelést elvégezhetjük mikrohullámú sütőben is. Ehhez fedővel rendelkező, jénai üvegtálat használjunk. Ekkor a dinsztelés (vagy nevezhetjük párolásnak is) kb. húsz percet vesz igénybe. Továbbá a mikrohullámos sütőben a melegítés közbeni sugárzás roncsolja a zöldségek belső szerkezetét.
* A párolt (dinsztelt) zöldséget tálalhatjuk önmagában, natúron vagy valamilyen szósszal, öntettel. Köretként natúr vagy rántott hússzeletek mellé sokkal egészségesebb, mint a sült krumpli vagy a rizsköret.
* A párolt zöldségeket majonézes, tejfölös saláták elkészítéséhez is használhatjuk.
Névtelen felhasználó