Utoljára módosítva 2016. július 5., 12:40-kor

Windows Vista-ról Windows 7-re frissíteni

Szerkesztés Hogyan kell Windows Vistáról Windows 7-re frissíteni?

Hogyan-kell-windows-vista-windows-7-frissites-upgrade.jpg
Lassan töltődik be a Windows Vista, szeretnél frissíteni Windows 7-re? Cikkünkben bemutatjuk, hogyan tudsz úgy áttérni Windows 7-re, hogy nem kell minden szoftvert újra telepíteni és még korábbi beállításaid is megmaradnak.

Szerkesztés Lépések

 1. Ellenőrizd a Windows 7 rendszerkövetelményeit. Annak érdekében, hogy a Windows 7 valóban elhozza a várva várt gyorsaságot, minimum az alábbi paraméterekkel rendelkezzen a géped:
  1. 1 gigahertz (GHz) vagy gyorsabb 32-bitet (x86) vagy 64-bitet (x64) processzor
  2. 1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) vagy 2 GB RAM (64-bites környezetben)
  3. 16 GB szabad merevlemez terület (32-bit) vagy 20 GB (64-bites környezetben)
  4. DirectX 9-et támogató grafikus kártya WDDM 1.0-ás vagy magasabb verziószámú driverrel
 2. Ellenőrizd, hogy az általad alkalmazott Windows Vista verzióhoz melyik Windows 7 frissítőcsomagot kell beszerezned. A Microsoft ehhez kapcsolódóan kiadott egy Windows 7 Upgrade Advisor nevű eszközt, ami a http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows/downloads/upgrade-advisor címről tölthető le. A program elindítása után néhány perccel megtudod, hogy melyik Windows 7 verzióra frissíthetsz.
 3. Indítsd el a frissítést! Ha elindult a Windows Vista, helyezd be a Windows 7 telepítő lemezét. Ha USB kulcson van a telepítőkészlet, akkor dugd be az USB-t az USB portba.
 4. Kattints a telepítést gombra! A telepítőlemez (vagy USB kulcs) behelyezése után a telepítő automatikusan elindul. Ha mégsem, keresd meg az eszközön a Setup.exe fájlt és indítsd el.
 5. A telepítés megkezdésekor válaszd a Frissítés (angol verzió esetén Upgrade) opciót. Ez biztosítja, hogy a frissítés során korábbi fájljaid, beállításaid, telepíted programjaid később is elérhetők lesznek.
 6. Frissítsd a rendszert. A telepítés megkezdésekor a telepítő rákérdez, hogy frissítse-e a rendszert, válaszd ezt a lehetőséget. Ezt követően kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. A frissítés a gép sebességétől függően kb. 0.5-2 óra.

Szerkesztés Tippek

 • Frissítsd az illesztőprogramokat is! A legtöbb esetben a Windows telepítő tartalmazza a géped működtetéséhez szükséges illesztőprogramokat, ha mégsem, használd a Windows Update opciót. Ehhez kattints a Start gombra, majd a Minden program pontra, végül pedig a Windows Update parancsra. A Windows ekkor megkeresi az elérhető legfrissebb illesztőprogramokat is.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

 • A telepítés megkezdése előtt ellenőrizd, hogy minden frissítés telepítve van a Windows Vistán. A telepítéshez legalább Service Pack 1-es csomag kell.
 • Internetelérés.
 • Windows 7 termékkulcs (ez egy 25 karakteres kód, amit a Windows 7 telepítő lemezen találsz meg).
 • 1-2 szabad óra.


Szerkesztés Figyelmeztetések

 • Ha az Egyéni (angol verzió esetén Custom installation) telepítést választod, akkor korábbi beállításaid, fájljaid elvesznek a telepítés során!
 • A frissítés néhány esetben nem kivitelezhető, például a 32-bites verziókról nem fogsz tudni frissíteni 64-bites Windows 7-re. Ebben az esetben az Egyéni (angol windows verzió esetén Custom installation) opciót kell választani, viszont korábbi beállításaid, telepített programjaid, fájljaid eltűnnek, így mindenképpen mentsd le ezeket.
 • Windows XP-ről nem tudsz a korábbi beállítások, fájlok törlése nélkül frissíteni Windows 7-re. Készíts mentést az adataidról. A Windows 7 telepítése után korábbi programjaidat is újra kell telepíteni.


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag