Virsli múmiát sütni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell virsli múmiát sütni?

Sausagesin.jpg

Az egyik leggyorsabban elkészíthető „fingerfood” falatkák alapanyaga sok esetben a leveles tészta. A gyorsaság és a sokféle ízesítési lehetőség mellett az is előnye, hogy jól lehet formázni. Halloweenre ropogós múmiasütit alkothatsz belőle virsli és egy kis krémsajt segítségével. Felnőttek és gyerekek egyaránt kedvelni fogják.


Lépések

  1. Készítsd elő a leveles tésztát:
    • Olvaszd fel, majd nyújtsd ki liszttel meghintett asztallapon vagy deszkán.
    • Vágd fel csíkokra, melyek kb. 1 cm szélesek legyenek.
  2. Készítsd elő a többi hozzávalót:
    • Néhány darab virsli: a virslik száma attól függ, hogy egészben vagy feldarabolva szeretnéd betekerni őket a tésztacsíkokkal. Úgy kisebb múmiákat kapsz, ha a virsliket félbe vágod hosszában, majd keresztben is.
    • Szükség van még a következőkre: 1 db tojás, krémsajt és fekete mustármag (vagy egész bors).
  3. Készítsd el a múmiákat:
    • Tekerd körbe a virsliket a tésztával. Mindezt teheted rendezett sorokban, halszálka-minta szerűen vagy véletlenszerűen feltekerve is. Legjobb, ha kissé kilátszik a virsli a tésztacsíkok alól.
    • A virslik egyik végén hagyhatsz ki helyet az arcnak, de a szemek akár a tésztára is kerülhetnek. A szemeket 2 pötty krémsajt és 2 szem fekete mustármag vagy egész bors segítségével tudod megformázni. Mindezt sütés előtt, de sütés után is megteheted.
  4. Süsd meg: helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg tojássárgával. 15-20 perc alatt 190°-on süsd aranybarnára.


Tippek

  • Ha tekercselésnél szükséges, kissé sodord meg a tésztacsíkokat.
  • Kínálj hozzá mártogatóst: ketchupot, különböző zöldségkrémeket, mustárt, majonézt. Emellett feldarabolt zöldségek (pl. uborka, paprika) is jól mennek hozzá.


Amire szükséged lehet

  • 1 csomag leveles tészta (akár teljes kiőrlésű változatból)
  • 1 db tojás, krémsajt és fekete mustármag (vagy egész bors)
  • sütőpapír


Figyelmeztetések

  • A leveles tészta rövid idő alatt megsül, ezért ellenőrizd sütés közben.
  • Ha egész borsot használsz díszítésként, figyelmeztesd a fogyasztókat, hogy evés előtt vegyék le a szemeket.


Kapcsolódó videók


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó