Vállalkozáskezelő fiókot létrehozni a Facebookon

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen BoglarkaS (vitalap | szerkesztései) 2019. március 6., 09:03-kor történt szerkesztése után volt.

Hogyan kell vállalkozáskezelő fiókot létrehozni a Facebookon?

Hk-vallalkozas-kezelo.png

A Business Manager a Facebook vállalkozáskezelő rendszere, melyet annak érdekében hoztak létre, hogy biztonságosabbá és áttekintetőbbé váljon a vállalati oldalak, hirdetési fiókok kezelése. A rendszerben egy helyen kezelhetünk oldalakat, hirdetési fiókokat, számlázási beállításokat és a vállalaton dolgozókat, de itt tudunk létrehozni célközönségeket, képpontokat, termékkatalógusokat, és a konverziókövetést is itt tudjuk beállítani.

Lépések

 1. Regisztrálj egy fiókot a Vállalkozáskezelőben!
 2. Ha még nem tetted meg, ezen a ponton be kell jelentkezned saját Facebook-profilodba.
 3. Add meg a vállalkozás nevét és munkahelyi e-mail címedet!
 4. A következő oldalon töltsd ki a cégedre vonatkozó adatokat!
 5. A megadott e-mail címre érkezni fog egy regisztrációt megerősítő e-mail, kövesd a levélben írt utasításokat!
 6. Vállalkozáskezelő fiókod elkészült!
 7. Business Managered főoldalán adhatod meg a következőket:
  • Oldal: hozzáadhatod a Vállalkozáskezelődhöz saját oldaladat, hozzáférést kérhetsz egy olyan oldalhoz, ahol nem vagy adminisztrátor, vagy létrehozhatsz egy új oldalt is.
 8. Hirdetési fiók: létrehozhatod saját hirdetési fiókodat, vagy saját vállalkozásodhoz kapcsolhatsz egy már meglévő hirdetési fiókot.
 9. Emberek: hívj meg embereket a Facebookon regisztrált e-mail címükkel Business Manageredbe adminisztrátorként, munkatársként vagy pénzügyi szerkesztőként.
Hk-vallalkozaskezelo-1.png

Tippek

 • Érdemes Vállalkozáskezelőre váltani, hiszen rengeteg olyan eszköz elérhető általa, melyet másként nem tudunk használni.
 • Ez a fiók és a hozzárendelt oldalak a te tulajdonodat képezik, így senki, még a hozzájuk rendelt adminok sem vehetik el tőled.
 • Adj különböző embereknek különféle hozzáférési szinteket, így mindenki csak annyit lát az oldalból, amennyire szüksége van.

Amire szükséged lehet

 • Üzleti e-mail cím
 • Facebook-profil
 • Vállalkozásod céges adatai (pl. adószám)
 • Facebook-oldal

Figyelmeztetések

 • Mostantól csak a business.facebook.com oldalon keresztül tudsz csak belépni vállalati oldaladra, amihez azt az e-mail címedet kell használnod, amivel a Facebookra regisztráltál! (Tehát nem amit megadtál üzleti e-mail címet.)
 • Azért is hozta létre a Facebook a Business Managert, hogy hatékonyabban vegye fel a harcot az ún. megosztott és szürke profilokkal szemben. Ha magadra ismersz, vagy egy olyan profillal menedzselted eddig a hirdetéseidet, ami emberként volt jelen a közösségi oldalon, de aktivitása nem volt, fokozottan figyelj, mert ezeket a profilokat folyamatosan szünteti meg a Facebook! Nehogy egyik nap arra ébredj, hogy az összes eddigi hirdetésed eltűnt…

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell