Tonhalas tésztát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen BoglarkaS (vitalap | szerkesztései) 2015. február 26., 12:25-kor történt szerkesztése után volt. (Tonhalas tészta lapot átneveztem Tonhalas tésztát készíteni névre)

Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni?

Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok!

Pasta.jpg

Lépések

  1. Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
  2. Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
  3. Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
  4. Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
  5. Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat, és a paradicsomot.
  6. Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
  7. Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
  8. Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
  9. Tálalás előtt melegítsd meg tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!


Tippek

  • Érdemes fűszerezni, de ne sokallj el, mert sót és borsot utána is tudsz az ételbe rakni.
  • Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
  • Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.


Amire szükséged lehet

  1. Kb. 30 perc
  2. Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
  3. Hozzávalók
    • 2 tonhalkonzerv
    • 1 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
    • 1 nagyobb fej hagyma
    • 0,5 kg tészta
    • 0,5 l tejszín
    • 2 db paradicsom
    • kevés olaj
    • só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Dhorvath