„Tonhalas tésztát készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Kapcsolódó források, hivatkozások)
 
(5 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
5. sor: 5. sor:
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
#Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
+
#'''Főzd ki a tésztát''', bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
#Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
+
#'''Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra!''' Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
#Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
+
#'''Bontsd ki a tonhalkonzervet.''' Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
#Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
+
#'''Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát!''' Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
#Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat, és a paradicsomot.
+
#'''Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat.''' Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat és a paradicsomot.
#Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
+
#'''Gyakran kevergesd''', mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
#Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
+
#'''Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz!''' Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
#Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről.  
+
#'''Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz.''' Ha felforrt, vedd le a tűzről.  
#Tálalás előtt melegítsd meg tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
+
#Tálalás előtt melegítsd meg a tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
 
 
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
 
+
*Körülbelül 30 perc alatt készítheted el a tonhalas tésztát.
*Érdemes fűszerezni, de ne sokallj el, mert sót és borsot utána is tudsz az ételbe rakni.
 
 
*Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
 
*Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
 
*Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.
 
*Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.
 
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
#Kb. 30 perc
 
 
#Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
 
#Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
 
#Hozzávalók
 
#Hozzávalók
35. sor: 31. sor:
 
#*kevés olaj
 
#*kevés olaj
 
#*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint
 
#*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint
 
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
  
 
* Saját recept
 
* Saját recept
* [http://www.freedigitalphotos.net/images/agree-terms.php?id=100293965 Tészta fénykép]
 
  
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]

A lap jelenlegi, 2015. február 26., 13:21-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni?

Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok!

Pasta.jpg

[szerkesztés] Lépések

  1. Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
  2. Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
  3. Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
  4. Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
  5. Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat és a paradicsomot.
  6. Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
  7. Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
  8. Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
  9. Tálalás előtt melegítsd meg a tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!

[szerkesztés] Tippek

  • Körülbelül 30 perc alatt készítheted el a tonhalas tésztát.
  • Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
  • Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  1. Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
  2. Hozzávalók
    • 2 tonhalkonzerv
    • 1 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
    • 1 nagyobb fej hagyma
    • 0,5 kg tészta
    • 0,5 l tejszín
    • 2 db paradicsom
    • kevés olaj
    • só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját recept

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Dhorvath