Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Tonhalas tésztát készíteni

38 bájt törölve, 2015. február 26., 13:21
Kapcsolódó források, hivatkozások
#'''Bontsd ki a tonhalkonzervet.''' Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
#'''Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát!''' Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
#'''Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat.''' Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat, és a paradicsomot.
#'''Gyakran kevergesd''', mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
#H'''a Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz!''' Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
#'''Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz.''' Ha felforrt, vedd le a tűzről.
#Tálalás előtt melegítsd meg a tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
== Tippek ==
*Körülbelül 30 perc alatt készítheted el a tonhalas tésztát.
*Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
*Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.
== Amire szükséged lehet ==
#Kb. 30 perc
#Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
#Hozzávalók
#*kevés olaj
#*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Saját recept
* [http://www.freedigitalphotos.net/images/agree-terms.php?id=100293965 Tészta fénykép]
[[Kategória:Étel-ital]]
103
szerkesztés