Tonhalas tésztát készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni? ==
 
== Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni? ==
  
Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok![[Fájl:pasta.jpg|right|200px]]
+
Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok!
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
#'''Főzd ki a tésztát''', bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
+
#Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
#'''Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra!''' Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
+
#Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
#'''Bontsd ki a tonhalkonzervet.''' Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
+
#Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
#'''Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát!''' Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
+
#Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
#'''Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat.''' Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat és a paradicsomot.
+
#Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat, és a paradicsomot.
#'''Gyakran kevergesd''', mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
+
#Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
#'''Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz!''' Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
+
#Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
#'''Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz.''' Ha felforrt, vedd le a tűzről.  
+
#Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről.  
#Tálalás előtt melegítsd meg a tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
+
#Tálalás előtt melegítsd meg tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
 +
 
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
*Körülbelül 30 perc alatt készítheted el a tonhalas tésztát.
+
 
 +
*Érdemes fűszerezni, de ne sokallj el, mert sót és borsot utána is tudsz az ételbe rakni.
 
*Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
 
*Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
 
*Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.
 
*Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.
 +
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
 +
#Kb. 30 perc
 
#Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
 
#Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
 
#Hozzávalók
 
#Hozzávalók
31. sor: 35. sor:
 
#*kevés olaj
 
#*kevés olaj
 
#*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint
 
#*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint
 +
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
  
 
* Saját recept
 
* Saját recept
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)