Tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 24., 12:21-kor történt szerkesztése után volt. (Amire szükséged lehet)

Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni?

A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában.


Lépések

  1. A pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízben kissé átmossuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  4. Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk és 15 percig főzzük.
  5. Lassan hozzáöntjük a tejszínt és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.
  6. Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt tésztát és az apróra tépkedett sonkát.

Tippek

  • Nagyon forrón, reszelt sajttal érdemes kínálni.

Amire szükséged lehet

  • 1 csomag penne,
  • 200 g sonka
  • 250 g hámozott, darabolt paradicsom,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • só,
  • 3 szál friss bazsalikom,
  • 2 dl tejszín,
  • 15 dkg sajt

Figyelmeztetések

  • A tészta leszűrésekor ügyeljünk arra, hogy a forró víz nehogy megégesse a kezünket!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.