Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Tejpitét készíteni szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
7. sor: 7. sor:
 
# '''Kapcsold/Gyűjtsd be a sütőd, hogy előmelegedjen!'''
 
# '''Kapcsold/Gyűjtsd be a sütőd, hogy előmelegedjen!'''
 
# '''Üsd bele az egész tojásokat egy nagyobb tálba!'''
 
# '''Üsd bele az egész tojásokat egy nagyobb tálba!'''
# '''Robotgéppel verd fel habosra a tojásokat, és közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot!''' A tejpite alapja a habos tojás.
+
# '''Add a tojásokhoz a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót!'''
# '''Add a tojásokhoz a tejet, a vaníliás cukrot és a csipet sót!''' A só akár el is hagyható.
 
 
# '''Keverd jól össze őket!'''
 
# '''Keverd jól össze őket!'''
# '''Lassanként adagold hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett!''' Ezt már nem kell robotgéppel, elég egy kézi habverő, mert nem sok ez a liszt mennyiség.
+
# '''Lassanként adagold hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett!'''
 
# '''Keverd az egész masszát csomómentesre!'''
 
# '''Keverd az egész masszát csomómentesre!'''
 
# '''Vajazd ki a magas falú tepsidet!'''
 
# '''Vajazd ki a magas falú tepsidet!'''
19. sor: 18. sor:
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
  
* A tojásfehérje és -sárgája külön is felvehető, így kicsivel kötöttebb lesz a tejpite, nem lesz annyira folyós. De ha nem vesződünk vele, akkor is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
+
* A tojás fehérje és sárgája külön is felvehető, így kicsivel kötöttebb lesz a tejpite, nem lesz annyira folyós. De ha nem vesződünk vele, akkor is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
 
* A legjobb feltét a pitéhez valamilyen lekvár (barack, eper, szilva stb), melyet feldobhatunk friss, kockára vágott gyümölcsökkel is. Akár csokoládészósz is remek kiegészítője lehet a desszertnek.
 
* A legjobb feltét a pitéhez valamilyen lekvár (barack, eper, szilva stb), melyet feldobhatunk friss, kockára vágott gyümölcsökkel is. Akár csokoládészósz is remek kiegészítője lehet a desszertnek.
* Készíthető tejszínalapból is. Ilyenkor a tejszín – tej aránya 3:2. Tehát ha a fentebb leírt mennyiséget szeretnénk tejszín hozzáadásával is elkészíteni, akkor 6 dl tejszínre és 4 dl tejre lesz szükségünk. Egyes receptek szerint ez az arány pont fordítva van.
+
* Készíthető tejszínalapból is. Ilyenkor a tejszín – tej aránya 3:2. Tehát ha a fentebb leírt mennyiséget szeretnénk tejszín hozzáadásával is elkészíteni, akkor 6 dl tejszínre és 4 dl tejre lesz szükségünk.
 +
 
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
40. sor: 40. sor:
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
  
* Mielőtt szervírozod, mindenképpen várd meg, míg kihűl a tejpite! Mert míg meleg, eléggé ragadós és folyós. Még hűtőbe is teheted egy kis időre tálalás és fogyasztás előtt. Hidegen megdermed, ezért így könnyebben szelhető.
+
* Mielőtt szervírozod, mindenképpen várd meg, míg kihűl a tejpite! Mert míg meleg, eléggé ragadós és folyós. Langyosan, de inkább hidegen megdermed, ezért így könnyebben szelhető.
 +
 
  
 
== Kapcsolódó videók ==
 
== Kapcsolódó videók ==
  
Az alábbi videóban áfonyaszószt is készít a szakács a tejpitéhez.
+
Az alábbi videóban egy tejszín alapú receptet mutat be a séf.
<youtube>q9xNTtRKLa8</youtube>
+
<youtube>KCrk4iZvnMk</youtube>
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
51. sor: 52. sor:
 
*[http://www.mindmegette.hu/tejes-pite.recept Tejes pite]  
 
*[http://www.mindmegette.hu/tejes-pite.recept Tejes pite]  
 
*[http://sporolok.blog.hu/2013/12/02/tejpite Ismerd meg a tejpitét!]
 
*[http://sporolok.blog.hu/2013/12/02/tejpite Ismerd meg a tejpitét!]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)