Tejbegrízt készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen 195.199.228.174 (vitalap) 2012. szeptember 17., 15:25-kor történt szerkesztése után volt. (Amire szükséged lehet)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell tejbegrízt csinálni?

Tejbegriz.png

A nagyon finom tejbegrízt desszertként, de akár még egytál ételként is kínálhatjuk. Készítése igazán egyszerű feladat, amire viszont nagyon oda kell figyelni, azok az arányok.

[szerkesztés] Lépések

  1. Alapanyagok előkészítése: Készítsük elő a búzadarát, a cukrot és a tejet! Így ha valamit még hozzá kellene adnunk a készülő tejbegrízhez, az nem fog odaégni, miközben a szekrényben keresgetjük a hozzávalókat.
  2. Keverjük össze a búzadarát és a cukrot! A cukrot és a grízt akár külön-külön is hozzáadhatjuk a tejhez, de jobb, ha előre összekeverjük a kimért alapanyagokat.
  3. Tegyük fel a tejet forrni!
  4. Adjuk hozzá a cukrot és a búzadarát!
  5. Folyamatos kevergetés közben forraljuk fel a tejet! Ha elkezdett sűrűsödni, vegyük le a tűzről és már tálalhatjuk is!

[szerkesztés] Tippek

  • A tejbegrízt kakaóporral, fahéjjal, de akár gyümölcsökkel, befőttel és lekvárral is tálalhatjuk.
  • A tejbegríz másnap, akár hidegen is nagyon finom. Ezért bátran készítsünk akár több adagot is.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk az arányokra! Ha túl sok búzadarát teszünk bele, akkor túl sűrű, kulimászszerű lesz, ha pedig túl keveset, akkor nagyon híg marad.
  • A tejbegríz könnyen leég, ezért folyamatosan kevergessük!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 0,5 l tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál búzadara
  • Kakaópor, fahéj, esetleg lekvár vagy gyümölcs

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

  • Saját recept

Az oldal szerzői

Andi02