Szotyit (napraforgót) pirítani szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
7. sor: | 7. sor: | ||
#Szerezd be a számodra és barátaid számára ideálisan elfogyasztható napraforgómag adagot. Natúr magokat vegyél. Piacról a legegyszerűbb, ahol olcsóbb is, mint a bolti verzió. Nem mellesleg a helyi kiskereskedőket is támogathatod. | #Szerezd be a számodra és barátaid számára ideálisan elfogyasztható napraforgómag adagot. Natúr magokat vegyél. Piacról a legegyszerűbb, ahol olcsóbb is, mint a bolti verzió. Nem mellesleg a helyi kiskereskedőket is támogathatod. | ||
#Tegyél fel a gázra egy serpenyőt vagy palacsintasütőt melegedni. Mindenfajta olaj, zsiradék nélkül szórj bele annyi magot, amennyi kényelmesen elfér benne. | #Tegyél fel a gázra egy serpenyőt vagy palacsintasütőt melegedni. Mindenfajta olaj, zsiradék nélkül szórj bele annyi magot, amennyi kényelmesen elfér benne. | ||
− | #Amennyiben sós szotyit készítesz, tölts egy pohárba 1 dl langyos vizet, majd keverj bele 3 evőkanál sót. Ezzel a mennyiséggel elég sós lesz, így ha először kevésbé sósan kóstolnád meg, akkor kevesebbet kanalazz a vízből. Mézcsurgató fakanál segítségével többször hintsd be a piruló magvakat a sós vízzel. Más eszközzel is lehet, de ez az egyik legegyszerűbb módja. | + | #Amennyiben sós szotyit készítesz, tölts egy pohárba 1 dl langyos vizet, majd #keverj bele 3 evőkanál sót. Ezzel a mennyiséggel elég sós lesz, így ha először kevésbé sósan kóstolnád meg, akkor kevesebbet kanalazz a vízből. Mézcsurgató fakanál segítségével többször hintsd be a piruló magvakat a sós vízzel. Más eszközzel is lehet, de ez az egyik legegyszerűbb módja. |
#Ha sótlan napraforgómagot készítesz, akkor víz nélkül pirítsd. | #Ha sótlan napraforgómagot készítesz, akkor víz nélkül pirítsd. | ||
− | #Közben fakanállal kevergesd vagy rázogasd folyamatosan a piruló napraforgómagokat. | + | #Közben fakanállal kevergesd vagy rázogasd folyamatosan a piruló napraforgómagokat.. |
#Amint elkezdenek sárgulni, több vizet ne hints rájuk, mert teljes száradásig kell pirítani a magokat. | #Amint elkezdenek sárgulni, több vizet ne hints rájuk, mert teljes száradásig kell pirítani a magokat. | ||
#Alacsony hőfokon, lassan pirítsd egészen addig, míg megsárgul a héjuk. | #Alacsony hőfokon, lassan pirítsd egészen addig, míg megsárgul a héjuk. | ||
33. sor: | 33. sor: | ||
== Figyelmeztetések == | == Figyelmeztetések == | ||
− | *Állj ott mellette és folyamatosan kavargasd | + | *Állj ott mellette és folyamatosan kavargasd míg pirulnak a magvak, mert nagyon hamar képesek leégni. |
*Vigyázz, hogy időben vedd ki, mert ha a héj sárga színét a fekete váltja fel, akkor már égett és rossz ízű lesz a csemege. | *Vigyázz, hogy időben vedd ki, mert ha a héj sárga színét a fekete váltja fel, akkor már égett és rossz ízű lesz a csemege. | ||
*Nem kell sok vizet tenni a napraforgómagokra, nehogy eláztasd őket. | *Nem kell sok vizet tenni a napraforgómagokra, nehogy eláztasd őket. | ||
42. sor: | 42. sor: | ||
* [http://www.gasztroblogok.hu/pir%C3%ADtott-s%C3%B3s-napraforg%C3%B3mag-k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se-h%C3%A1zilag-gasztro-88276.html A napraforgó pirítása] | * [http://www.gasztroblogok.hu/pir%C3%ADtott-s%C3%B3s-napraforg%C3%B3mag-k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se-h%C3%A1zilag-gasztro-88276.html A napraforgó pirítása] | ||
− | |||
− |