Szotyit (napraforgót) pirítani szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
7. sor: 7. sor:
 
#Szerezd be a számodra és barátaid számára ideálisan elfogyasztható napraforgómag adagot. Natúr magokat vegyél. Piacról a legegyszerűbb, ahol olcsóbb is, mint a bolti verzió. Nem mellesleg a helyi kiskereskedőket is támogathatod.
 
#Szerezd be a számodra és barátaid számára ideálisan elfogyasztható napraforgómag adagot. Natúr magokat vegyél. Piacról a legegyszerűbb, ahol olcsóbb is, mint a bolti verzió. Nem mellesleg a helyi kiskereskedőket is támogathatod.
 
#Tegyél fel a gázra egy serpenyőt vagy palacsintasütőt melegedni. Mindenfajta olaj, zsiradék nélkül szórj bele annyi magot, amennyi kényelmesen elfér benne.
 
#Tegyél fel a gázra egy serpenyőt vagy palacsintasütőt melegedni. Mindenfajta olaj, zsiradék nélkül szórj bele annyi magot, amennyi kényelmesen elfér benne.
#Amennyiben sós szotyit készítesz, tölts egy pohárba 1 dl langyos vizet, majd keverj bele 3 evőkanál sót. Ezzel a mennyiséggel elég sós lesz, így ha először kevésbé sósan kóstolnád meg, akkor kevesebbet kanalazz a vízből. Mézcsurgató fakanál segítségével többször hintsd be a piruló magvakat a sós vízzel. Más eszközzel is lehet, de ez az egyik legegyszerűbb módja.  
+
#Amennyiben sós szotyit készítesz, tölts egy pohárba 1 dl langyos vizet, majd #keverj bele 3 evőkanál sót. Ezzel a mennyiséggel elég sós lesz, így ha először kevésbé sósan kóstolnád meg, akkor kevesebbet kanalazz a vízből. Mézcsurgató fakanál segítségével többször hintsd be a piruló magvakat a sós vízzel. Más eszközzel is lehet, de ez az egyik legegyszerűbb módja.  
 
#Ha sótlan napraforgómagot készítesz, akkor víz nélkül pirítsd.
 
#Ha sótlan napraforgómagot készítesz, akkor víz nélkül pirítsd.
#Közben fakanállal kevergesd vagy rázogasd folyamatosan a piruló napraforgómagokat.
+
#Közben fakanállal kevergesd vagy rázogasd folyamatosan a piruló napraforgómagokat..
 
#Amint elkezdenek sárgulni, több vizet ne hints rájuk, mert teljes száradásig kell pirítani a magokat.
 
#Amint elkezdenek sárgulni, több vizet ne hints rájuk, mert teljes száradásig kell pirítani a magokat.
 
#Alacsony hőfokon, lassan pirítsd egészen addig, míg megsárgul a héjuk.
 
#Alacsony hőfokon, lassan pirítsd egészen addig, míg megsárgul a héjuk.
33. sor: 33. sor:
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
  
*Állj ott mellette és folyamatosan kavargasd, míg pirulnak a magvak, mert nagyon hamar képesek leégni.
+
*Állj ott mellette és folyamatosan kavargasd míg pirulnak a magvak, mert nagyon hamar képesek leégni.
 
*Vigyázz, hogy időben vedd ki, mert ha a héj sárga színét a fekete váltja fel, akkor már égett és rossz ízű lesz a csemege.
 
*Vigyázz, hogy időben vedd ki, mert ha a héj sárga színét a fekete váltja fel, akkor már égett és rossz ízű lesz a csemege.
 
*Nem kell sok vizet tenni a napraforgómagokra, nehogy eláztasd őket.
 
*Nem kell sok vizet tenni a napraforgómagokra, nehogy eláztasd őket.
42. sor: 42. sor:
  
 
* [http://www.gasztroblogok.hu/pir%C3%ADtott-s%C3%B3s-napraforg%C3%B3mag-k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se-h%C3%A1zilag-gasztro-88276.html A napraforgó pirítása]
 
* [http://www.gasztroblogok.hu/pir%C3%ADtott-s%C3%B3s-napraforg%C3%B3mag-k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se-h%C3%A1zilag-gasztro-88276.html A napraforgó pirítása]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)