Szeretkezni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell szeretkezni?

Hogyan kell szeretkezni.jpg

A szex az a téma, melyről napra-napra többet hallunk, és ami úgy tűnik, mintha mindig mindenki ezt csinálná. De hogy miként kell szeretkezni, arról még kevesebbet lehet tudni. Persze nem a teljesség igényével, de megpróbál ez a cikk is segítséget nyújtani ebben a kérdésben különösen azok számára, akik életük első szexuális együttlétére készülnek.

[szerkesztés] Lépések

 1. Felkészültél? Különösen akkor, ha ez lesz életed első alkalma, rengeteg kérdés motoszkálhat a fejedben, bizonytalanság gyötörhet. Tisztázzunk tehát néhány kérdést:
  • Mit is nevezünk szexnek? Egyes emberek mást és mást érthetnek szex alatt. Van, aki számára az orális (szájjal, nyelvvel) történő „játszadozás” is szex, míg mások (a többség) csak azt tekintik annak, ha a férfi merev péniszét a vaginába helyezi.
  • Érett vagyok hozzá? Magyarországon a törvényi előírások szerint 14 éves kortól élhetsz szexuális életet. Ez azonban koránt sem jelenti azt, hogy felkészült is vagy rá. A szeretkezés (különösen az első) sok mindent megváltoztathat az életedben, s mind lelkileg, mind fizikailag komoly hatással lehet rád. Ne feledd, egy rossz tapasztalat jó időre elveheti a kedved az egésztől. Ezért mielőtt belekezdenél, gondold át az alábbiakat:
  • Azért szeretkeznél, mert TE valóban akarod? Vagy csak azért, mert a párod akarja? Vagy pedig úgy érzed, nagy a nyomás a kortársaid, barátaid részéről, akik közül már többen megtették? Ne másokért csináld, ez a te tested és lelked, te dönts arról, hogy mit szeretnél.
  • Elég jól ismered a partnered? Ha nem bízol benne, a szex sem lesz igazán jó. Különösen az első alkalommal olyat válassz, akit jól ismersz, megbízol benne, jól érzed magad vele, és nyíltan tudsz vele beszélgetni a kapcsolatotokról, érzéseitekről. A szeretkezés persze akkor a legjobb, ha szerelmesek is vagytok egymásba.
  • Kényelmesen érzed magad? Természetes, ha bizonyos mértékig aggodalommal tölt el az első szexuális együttléted – nyugodj meg, párod is vélhetően hasonlóan érez. Ha azonban azon aggódsz, hogy társad nem nevet-e majd rajtad, akkor még nem vagy felkészülve. Ha azt gondolod, hogy szükséged van alkoholra vagy drogokra ahhoz, hogy el tudj lazulni, végképp nem vagy felkészülve. Sokan veszítik el szüzességüket részegen vagy drog hatása alatt, s a többség egy életre bánja.
  • Eleget tudsz a szexről, a terhességről, a szexuális úton terjedő betegségekről, az óvszerhasználatról? Ha nem, még nem jött el az első szeretkezésed ideje. Ne feledd, hogy a szex önmagában fizikailag nem egy túl bonyolult dolog, azonban sok olyan más tényezővel jár együtt, ami miatt valóban meg kell fontolnod, mikor vágsz bele.
  • Idősebb koromban boldog leszek, ha belegondolok, hogy ebben a korban veszítettem el a szüzességem?
  • Tudom, hogy milyen a biztonságos szex?
  • Mindketten akarjuk?
  • A szeretkezés passzol a személyes meggyőződésemmel? Sok családban a szeretkezést fiatal korban tiltják a szülők, hiszen aggódnak. Ez a tilalom azonban sokszor vezet ellenálláshoz a fiatalban, aki (akár tudatán kívül is) végül belemegy egy korai szexuális kapcsolatba. Ne feledjük, hogy ha titokban kell tartanunk a családunk előtt a szeretkezést, nem számíthatunk rájuk akkor, ha esetleg szükségünk lenne a támogatásukra.
  • Tehát készen állsz? Ha az összes fenti kérdésre igen választ adtál, valószínűleg készen állsz.
  • Fájdalmas a szeretkezés? A nők számára az első alkalom kissé kellemetlen lehet, hiszen a szűzhártyájuk átszakad. Ez általában azonban fájdalmasnak nem nevezhető, sőt, arra is van példa, hogy valaki szűzhártya nélkül született vagy már korábban átszakadt sport vagy tamponhasználat hatására. A szűzhártya átszakadása kevés vérzéssel jár, ez azonban nem tart sokáig. Az első alkalom után a szeretkezés még kényelmesebbé válik. A vagina nagyon rugalmas, így jól alkalmazkodik a pénisz méretéhez, akkor is, ha elsőre az nagynak tűnik. Fájdalmat inkább az okozhat, ha a vagina nem termel elegendő váladékot a behatolás előtt, illetve a szeretkezés alatt. Ezért is fontos az előjáték, vagy szükség esetén extra síkosító használata.
  • Mit jelent a szüzesség elvesztése? Erről is más-más a vélemény, de a többség egyetért abban, hogy ha a férfi behatol a nő hüvelyébe, attól kezdve nem számítanak szűznek.
  • Melyik a legjobb pozíció? Rengeteg pozíció van, amit kipróbálhatsz. A leggyakoribb, s az első alkalomra talán a legjobb a misszionárius póz, amikor a nő a hátán fekszik, míg a férfi felette. Ezen az oldalon megtalálod a top20 pozíciót: http://www.goodtoknow.co.uk/relationships/galleries/9278/Top-20-sex-positions.
  • Teherbe eshet a nő az első alkalommal? Igen.
  • Teherbe eshet a nő akkor is, ha nincs nem történik közösülés? Igen, ugyanis a férfi péniszének előváladéka (mely a behatolást hívatott elősegíteni) is tartalmaz spermiumokat, s ha ez a vaginával vagy annak környékével érintkezik, az terhességhez vezethet. Ehhez hasonlóan szexuális úton terjedő betegségeket is elkaphatunk.
  • Milyen a szex? A legtöbb embernél a szeretkezés hasonló érzéseket vált ki: testük felforrósodik, érzékennyé válik, felizgulnak, és orgazmusuk lehet. Az orgazmus azonban nem feltétele a jó szexnek, anélkül is élvezheted, hogy végül orgazmusod lenne. Az érzéseid, a szeretkezés nem mindig ugyanolyan: függ a körülményektől, hogy milyen a hangulatod, hol szeretkeztek, mit érzel a párod iránt, milyen pózban csináljátok stb. A szeretkezés mind fizikálisan, mind érzelmileg hat rád, ez azonban nem minden esetben jelenti azt, hogy csodálatos lesz.
  • Milyen az orgazmus? A legfontosabb, hogy ha majd átéled, tudni fogod, hogy ez volt az. Az orgazmus az, amikor a szexuális izgalmad eléri a tetőfokát, majd „elmész”. Egy jól eső szexuális feszültség fokozatosan növekszik benned, majd ez lényegében „kiszabadul, s egy nagyon kellemes intenzív örömhöz juttat. Ilyenkor gyakran akár el is veszíted a tudatodat, nem igazán tudod, mi történik, de hidd el, ez nem rossz. Orgazmusod nem csak akkor lehet, ha szeretkezel valakivel, de például orális szex vagy maszturbálás során is, vagy akár alvás közben egy álom során. A férfiak az orgazmus ejakuálnak, vagyis a péniszükből ondóváladék lövell ki, mely után az erekció csökken, majd elmúlik. A férfiak többségének ilyenkor kis szünetre van szüksége az újabb aktus előtt, míg a nőknek akár több orgazmusuk is lehet egyetlen szeretkezés során is
  • Meddig tart a szeretkezés? Ez nagyon változó lehet, s attól is függ, mit tekintünk szeretkezésnek. Általában azt mondhatjuk, hogy addig tart, míg a férfi elélvez. Az első alkalommal sok férfi tapasztalja azt, hogy túl gyorsan „elmegy”, idővel azonban minél tapasztaltabbá válik, annál jobban tudja kontrollálni az ejakulációjának idejét.
 2. Vigyázz! Akármilyen heves is legyen a pillanat, soha ne feledkezz el a biztonságról! Mert hiába volt pár csodás pillanatod, ha utána hosszú hetekre vagy akár egész életedre kiható betegségeket szedsz össze a másiktól, és akkor még a gyermekvállalás felelősségéről nem is beszélve! Ne feledd, az óvszer az egyetlen eszköz, mely hatékonyan véd a szexuális úton terjedő betegségektől.
 3. Kész? Ha mindketten felkészültek vagytok, gondoskodtatok a gumióvszerről, s úgy érzitek, itt az idő, azért még mindig nem árt egy-két dolgot elintézni. Gondoskodjatok a megfelelő helyszínről, időpontról. Nem túl kellemes, ha szeretkezés közben amiatt kell aggódni, hogy nem nyit-e be az ötéves öcsike vagy egy lepukkant motelszobában átesni az első együttléten. Ne feledjétek, elsőből mindig csak egy van, legyen hát különleges. Az is sokat segít, ha korábban már valamelyest felfedeztétek egymás testét simogatással, pettingeléssel.
 4. Rajt! Bár sokszor látni a filmekben, hogy a párok csak úgy bele csapnak a közepébe, de ehhez már eleve nagyon felfűtött állapotban kell lennie mindkét félnek, hogy az egész élvezhető legyen. Jobb, ha szépen lassan, fokozatosan kerültök egymáshoz minél közelebb, kezdetben lázas csókolózással, simogatással. Az előjáték, és leginkább annak hosszan elnyújtott változata jelentősen megnövelheti az együttlét alatt átélt élményeket. Ennek része természetesen egymás erogén zónáinak (kiemelten érzékeny pontok a testen) felkutatása, és azokkal végletekig való incselkedés. Bátran simogasd végig és nyalogasd meg ezeket a pontokat, ameddig csak a másik bírja. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a férfi pénisze merev állapotba kerüljön, míg a nő vaginája nedvesedjen, ami megkönnyíti majd a behatolást. Ellenkező esetben ugyanis a behatolás fájdalmas lehet.
 5. Cél. Hidd el, a többi már majd megy magától. Fontos azonban, hogy az aktus után is törődjetek egymással (utójáték).

[szerkesztés] Tippek

 • Ne légy a megszokás rabja!! Nem muszáj ragaszkodni a jól megszokott felálláshoz, legyen szó a pozitúrákról, a szerelmeskedés helyéről, idejéről vagy akármi másról.
 • Használj kedvcsináló praktikákat és eszközöket! Nem minden szexuális kiegészítő az ördögtől való, sőt! Csak azért, mert nem próbáltad vagy mert mások által durvának tartasz valamit, azért soha ne mondd semmire, hogy soha! Egy tartós kapcsolatban időnként (kb. fél évente) nagyon üdítő lehet egy újabb eszköz kipróbálása az együttlétek alatt.
 • Ne légy szégyellős! Az élvezetes együttlétek alapja, hogy mindkét ember elengedi magát, nem gondolkodik többet, mint amennyit muszáj (védekezés!), inkább szabadjára engedi a fantáziáját, és mindezt a másikkal is megosztja! Ha ez elsőre nem megy egy társsal, akkor próbálkozz egyedül, ismerd meg magad tabuk nélkül, hogy mire odaérsz, már tudd, hogy mire vágysz!
 • Hogyan kell használni a gumióvszert?
 • Hogyan kell használni a női gumióvszert?

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Szexuális étvágy
 • Óvszer/ kondom
 • Megfelelő partner
 • Érettség

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Soha ne menj bele, ha nincs kedved! A negatív tapasztalatok nagy része abból születik, hogy ha egymásra való ráhangolódás nélkül kezdenek bele az aktusba a párok, és így nem is sikerül eljutni a csúcsra, sőt még kellemetlen emlék is marad. Bármelyik fél lehet időnként fáradt vagy kimerült, ez még nem vészjósló jel, de az már persze gyanús lehet, ha valakinek szinte sosincs kedve a másikhoz.
 • Soha ne tégy olyat, amit nem akarsz! Bár a tippeknél a határok feszegetésére buzdítottunk, de van egy határ, amit sose lépj át, a saját önbecsülésed határát! Tegyél meg mindent, ami neked belefér, de egy fikarcnyival többet se, és végképp ne gondold azt, hogy ettől kevesebb leszel vagy ezért majd nem kellesz valakinek!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Andi02, Kiscsillag