Szósz variációkat készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 17., 12:52-kor történt szerkesztése után volt. (Lépések)

Hogyan kell szósz variációkat készíteni?

Számos mártogatós szószt készíthetünk néhány alapanyag felhasználásával, ezek közül néhányat megmutatunk. Zöldségekhez vagy bármilyen húshoz, falatkákhoz ajánljuk.


Lépések

  1. Pikáns mártogatós: 3 evőkanál méz, 3 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál balzsamecet, 1 mokkáskanál csípős paprikakrém.
  2. Édes mártogatós: 4 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz.
  3. Tejszínes mártogatós: 3 evőkanál tejszín, 3 evőkanál ketchup.
  4. Sajtos-tejfölös mártogatós: 1 kis pohár tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, egy csipet só, egy késhegynyi őrölt bors.

Tippek

  • Mini virsliket megsüthetünk tésztabundában, amelyek kiválóak a szószokhoz.

Amire szükséged lehet

  • méz
  • ketchup
  • mustár
  • tejszín
  • tejföl
  • sajt
  • fokhagyma
  • balzsamecet
  • csípős paprikakrém
  • só, bors

Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk arra, hogy a csípős paprikakrém ne kerüljön a szemünkbe!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.