Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Ananászos-sonkás pulykamellet készíteni

1 146 bájt hozzáadva, 2013. augusztus 22., 11:28
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell ananászos-sonkás pulykamellet készíteni? == A hús és a gyümölcs mindig különleges egyveleget alkot egy ételnél. Bátran kísérletezzünk a kü…”
== Hogyan kell ananászos-sonkás pulykamellet készíteni? ==

A hús és a gyümölcs mindig különleges egyveleget alkot egy ételnél. Bátran kísérletezzünk a különféle hozzávalókkal!


== Lépések ==

#A pulykamell szeleteket kivajazott tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
#Rátesszük a lecsöpögtetett ananászkarikákat, erre a pulykamell sonkát.
#Reszelt sajttal megszórjuk, leöntjük tejszínnel és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

== Tippek ==

*Friss ananászt is használhatunk, amit előző nap érdemes leszeletelni és hűtőbe tenni, hogy egy kis levet eresszen.
*Köretként párolt rizst vagy sült burgonyát tálalhatunk.

== Amire szükséged lehet ==

*80 g pulykamell sonka
*személyenként 1-2 szelet pulykamell
*1 doboz ananászkonzerv
*20 dkg trappista sajt
*só
*bors
*2 dl tejszín

== Figyelmeztetések ==

*Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]

[[Kategória:Étel-ital]]
152
szerkesztés