Módosítások

A Hogyankell.hu wikiből

Vállalkozáskezelő fiókot létrehozni a Facebookon

95 bájt törölve, 2019. március 6., 09:03
== Hogyan kell vállalkozáskezelő fiókot létrehozni a Facebookon? ==
[[Fájl:Hk-vallalkozas-kezelo.png|right|250px]] A Facebook Business Manager (Vállalkozáskezelő) egy új rendszera Facebook vállalkozáskezelő rendszere, melyet annak érdekében hoztak létre, hogy sokkal biztonságosabbá válhasson és áttekintetőbbé váljon a vállalati oldalak , hirdetési fiókok kezelése. Az új A rendszerben egyrészről rendkívül egyszerűen tudjuk menedzselniegy helyen kezelhetünk oldalakat, hogy melyik felhasználónak milyen szintű hozzáférése van egyes oldalakhozhirdetési fiókokat, másrészről pedig már nem kell ahhoz ismerősnek jelölni egymást számlázási beállításokat és a Facebookonvállalaton dolgozókat, hogy jogosultságot kapjunk egy vállalattól az oldalának kezelésérede itt tudunk létrehozni célközönségeket, képpontokat, termékkatalógusokat, és a konverziókövetést is itt tudjuk beállítani.
== Lépések ==
# '''Regisztrálj egy fiókot a [http://business.facebook.com/create Vállalkozáskezelőben]!'''
# '''Add Ha még nem tetted meg, hogy milyen jogcímen fogod használni ezen a fiókot:ponton be kell jelentkezned saját Facebook-profilodba.'''#* ügynökség (más cég termékeit hirdeted)#* hirdető (a saját termékedet hirdeted)#* fejlesztő (alkalmazást fejlesztesz, kezelsz)#* tartalomgeneráló (tartalmakat osztasz meg különböző oldalakon)# '''Add meg, hogy kb. mennyi ember fog dolgozni a fiókodbanvállalkozás nevét és munkahelyi e-mail címedet!''' (1-10, 10-50, 50-100, 100+).# A következő oldalon '''Add meg azt is, hogy kb. hány oldalt, hirdetési fiókot, alkalmazást fog menedzselni töltsd ki a fiókodcégedre vonatkozó adatokat!''' (1# A megadott e-10, 10mail címre érkezni fog egy regisztrációt megerősítő e-100mail, 100-1000, 1000+).# '''Nevezd el kövesd a Vállalkozáskezelő fiókodatlevélben írt utasításokat!'''# '''Válaszd ki az elsődleges oldalt (Primary Business Page) a fiókodhozVállalkozáskezelő fiókod elkészült!'''#* Ha admin vagy azon az oldalon, melyet szeretnél Business Managered főoldalán adhatod meg a Vállalkozáskezelőd elsődleges oldalának, válaszd ki azt a legördülő menüből.következőket:#* Létrehozhatsz Oldal: hozzáadhatod a Vállalkozáskezelődhöz saját oldaladat, hozzáférést kérhetsz egy olyan oldalhoz, ahol nem vagy adminisztrátor, vagy létrehozhatsz egy új Facebook-oldalt is.# '''Add Hirdetési fiók: létrehozhatod saját hirdetési fiókodat, vagy saját vállalkozásodhoz kapcsolhatsz egy már meglévő hirdetési fiókot.# Emberek: hívj meg nevedet és az üzleti embereket a Facebookon regisztrált e-mail címedet.'''# '''Kész!''' Ezután tudod meghívni a kollégáidat (Settings/People/Add New Person) és azokat a cégeketcímükkel Business Manageredbe adminisztrátorként, melyekkel együttműködsz(pl. ügynökségeket) a Vállalkozáskezelődbemunkatársként vagy pénzügyi szerkesztőként.
[[Fájl:Hk-vallalkozaskezelo-1.png|center|600px]]
== Tippek ==
* Érdemes Vállalkozáskezelőre váltani, hiszen a Facebook kötelezővé teszirengeteg olyan eszköz elérhető általa, melyet másként nem tudunk használni. :)
* Ez a fiók és a hozzárendelt oldalak a te tulajdonodat képezik, így senki, még a hozzájuk rendelt adminok sem vehetik el tőled.
* Adj különböző embereknek különféle hozzáférési szinteket, így mindenki csak annyit lát az oldalból, amennyire szüksége van.
* Amennyiben egyedül dolgozol egy Facebook-oldalon, nem szükséges Business Managerre váltanod.
== Amire szükséged lehet ==
* Üzleti e-mail cím
* Facebook-profil
* Vállalkozásod céges adatai (pl. adószám)
* Facebook-oldal
593
szerkesztés