Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Pillangó tortát készíteni kerek lapból

3 188 bájt hozzáadva, 2017. november 8., 15:26
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell pillangó tortát készíteni kerek lapból? == 250px Gyermekzsúrok sztárja lehet egy pillangó alakú torta, amely…”
== Hogyan kell pillangó tortát készíteni kerek lapból? ==
[[Fájl: lepke-torta-0.jpg right|250px]]
Gyermekzsúrok sztárja lehet egy pillangó alakú torta, amely nemcsak az ízével, de a látványával is örömet szerez. Ennek elkészítéséhez nem kell külön lepke formát beszereznünk, kerek tortalapból is könnyedén ki lehet alakítani a szárnyakat.

== Lépések ==

# Süss egy kerek tortalapot piskótából vagy kevert tésztából. Ha tölteni is szeretnéd, akkor nagyobb mennyiségű tésztával dolgozz, hogy vastagabb lapot kapj. Hagyd teljesen kihűlni. (Ha nincs időd/kedved sütni, a nagyobb boltokban kapható kész tortalappal is dolgozhatsz.)
# Ha tölteni szeretnéd a tortát, vágd félbe a lapot (vastagságában), így két tésztakorongod lesz. Az alsót kend meg a krém kétharmadával, majd tedd rá a felső lapot is. Hagyd így hűlni legalább egy-két órát, hogy „összeálljanak” a rétegek.
# A tortát vágd félbe az egyik átmérője mentén.
# Ezután a jobb oldali részt tedd át a bal oldalra úgy, hogy a félkör alakú oldalak érintkezzenek egymással.
# Vágj ki egy kis háromszöget mindkét oldalból – ez jelzi majd, hol különül el a lepke alsó és felső szárnya. [[Fájl:lepke-torta-1.jpg|550px]]
# Ezután vond be a tortát krémmel, hogy elfedd az illesztéseket, egyenetlen széleket.
# Végül az igazi „pillangóhatás” érdekében díszítsd ki a tortát. Itt már nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat: használhatsz színezett vajkrémet, marcipánt, csokoládét, gyümölcsöket stb.

== Tippek ==

* A kis háromszögek kivágása helyett teljesen át is vághatod a fél tortákat, így a lepke „szárnyait” még inkább a tetszésed szerint tudod elrendezni.
* Ha fondant vagy marcipán borítással szeretnéd díszíteni a tortát, akkor érdemes a körcikkeket külön-külön, még az összeállítás előtt bevonni. Így kicsit több marcipán/fondant fogy, de szebb lesz a végeredményt, mintha a pillangó szárnyai közti keskeny résekbe próbálnád betömködni a bevonatot.
* Ha szeretnéd tovább formázni a pillangót, akkor lekerekítheted például a szárnyak alsó sarkait.
* A tortából „leeső” darabokat összegyúrhatod (ha kell, egy kis krémmel vagy tejjel teheted puhábbá a masszát), és felhasználhatod a lepke fejének, testének megformálásához.

== Amire szükséged lehet ==

* Kerek tortalap
* Krém, ízlés szerint
* Díszítéshez használt anyagok

== Figyelmeztetések ==

* A tortadíszítés nagy gyakorlatot igényel. A lelkesedés és a befektetett energia miatt mégis sokszor nagyobb sikere van egy kevésbé „szép”, de házi készítésű tortának, mint egy tökéletes, de cukrászatból rendelt süteménynek.

== Kapcsolódó videók ==

<youtube>0JNns1OxLS8</youtube>

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* Nők Lapja Konyha Desszert különszám, 2016/3. 62. o.
* [http://kiskukta.blogspot.hu/2012/06/pillango-torta.html Lepke a Kiskukta tortától]
* [http://www.bakewithstork.com/recipes/butterfly-cake Pillangó torta készítése lépésről lépésre, képekkel]

[[Kategória:Étel-ital]]
1 100
szerkesztés