Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Blansírozni

42 bájt hozzáadva, 2015. augusztus 2., 18:19
Hogyan kell blansírozni?
== Hogyan kell blansírozni? ==
[[Fájl: Fagyasztott_etel.jpg|right|250px]]Zöldségek és gyümölcsök legegyszerűbb konzerválási módja, ha mélyhűtőbe pakolod őket. Sajnos sok zöldség és néhány gyümölcs esetén előfordulhat az, hogy „hűtőízű“ lesz, vagy hamar gumiszerűvé, ízetlenné és színtelenné válik. Blansírozással, azaz rövid hőkezeléssel, hősokkolással meg tudod őrizni eredeti, zamatos és roppanós állagukat. Emellett gyümölcsök hámozásának megkönnyítésére is kiváló módszer.
== Lépések ==
# Amikor kiveszed őket, el kell találnod azt a pillanatot, hogyha egy kicsit még bennehagynád őket a forró vízben, akkor majdnem teljesen megfőnének. Gyorsan vedd ki szűrőbe, majd mehet rá az előkészített jéghideg víz. Ha a csapvizetek jó hideg, akkor az is elég, ha bőven ráengeded.
# Ha kihűltek, csorgasd le őket. Ha a mélyhűtőbe szántad őket, akkor zacskózd be, és mehetnek is a fagyasztóba. Amennyiben a gyümölcsök héjától akartál így könnyebben megválni, akkor indulhat a pucolás. Kés segítségével még gyorsabban végezhetsz.
 
== Tippek ==
966
szerkesztés