Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Birsalmasajtot készíteni

93 bájt törölve, 2014. január 23., 17:09
Hogyan kell birsalmasajtot készíteni?
== Hogyan kell birsalmasajtot készíteni? ==
[[Fájl:birsalmasajt.jpg|right|280 px|saját fotó]]A birsalma nyersen fogyasztva savanykás, fanyar ízű, de igazi vitaminforrás lehet a téli, megfázós hónapokban, ugyanis magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. Emellett erősíti az immunrendszert, elősegíti az emésztést és a szervezet méregtelenítését, valamint szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet. Télre befőttet vagy akár „sajtot” is készíthetünk belőle. Utóbbi csemege receptjét mutatjuk be cikkünkben.
== Lépések ==
*A magok helyett vagy mellett fahéjjal is ízesíthetjük a birsalmasajtot.
*Különböző formájú sütemény-szaggatókkal (pl. mézeskalács-figura, hold) is feldarabolhatjuk a megdermedt birsalmasajtot.
*Sütemények tésztájába és töltelékébe is felhasználhatjuk a birsalma-darabokat.
* Sült szárnyasok mellé köretként is kínálhatjuk.*Különböző formájú sütemény-szaggatókkal (pl. mézeskalács-figura, hold) is feldarabolhatjuk a megdermedt birsalmasajtot.
*Karácsonyi ajándéknak is kiváló lehet ez a téli csemege. Csomagoljuk be a birsalmasajtokat (kockákat, egyéb formájúakat) szép papírba, vagy tegyük őket ünnepi mintájú kis papírzacskóba vagy organzából készült zsákocskába!
*A birsalmapép főzés közben könnyen leéghet, ezért folyamatosan kevergessük, és amikor már elkezd pöfögni, akkor azonnal vegyük le a tűzhelyről!
*Ne fémtálcára és ne is alufóliára öntsük ki a birsalmasajtot, mert a szárítása során ezektől megfeketedik!
ell más tenned, mint az „IDE” szó helyett beírnod a kiválasztott Youtube videó egyedi kódját!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
1 859
szerkesztés