Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Sajt terrine-t készíteni egyszerűen szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell sajt terrine-t készíteni egyszerűen? ==
 
== Hogyan kell sajt terrine-t készíteni egyszerűen? ==
  
[[Fájl:sajt_terrine.jpg|right|250px]]A terrine francia szó, jelentése eredetileg agyag, forma. Magát az ételt kezdetben ezekben a keskeny cserépedényekben készítették el, így lett az ételek neve is terrine. A terrinek alapanyaga bármi lehet: vadhús, szárnyas, hal, zöldség, gyümölcs és akár sajt is. A terrine olvasztott, saját ízlés szerint fűszerezett pástétomféle, melyet hidegen, előételként szokás tálalni. A sajt terrine sajtimádóknak kihagyhatatlan, borozás mellé pedig remek kiegészítő csemege.
+
[[Fájl:sajt_terrine.jpg|right|250px]]A terrine francia szó, jelentése eredetileg agyag, forma. Magát az ételt kezdetben ezekben a keskeny cserépedényekben készítették el, így lett az ételek neve is terrine. A terrinek alapanyaga bármi lehet: vadhús, szárnyas, hal, zöldség, gyümölcs és akár sajt is. A terrine olvasztott, saját ízlés szerint fűszerezett pástétom féle, melyet hidegen, előételként szokás tálalni. A sajt terrine sajtimádóknak kihagyhatatlan, borozás mellé pedig remek, kiegészítő csemege.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
22. sor: 22. sor:
  
 
* Nem feltétlenül kell a lentebb megadott sajtokból készítened. Úgy állítod össze, ahogy neked tetszik. Akár csak egyféle sajtot is felolvaszthatsz a terrine-hez.
 
* Nem feltétlenül kell a lentebb megadott sajtokból készítened. Úgy állítod össze, ahogy neked tetszik. Akár csak egyféle sajtot is felolvaszthatsz a terrine-hez.
* Pikánsabbá teheted sajt terrine-ed, ha a felolvasztás után apró magvakat szórsz bele. A legjobb választás a tökmag, napraforgómag és lenmag kombináció. A nagyobb magvak (dió, mogyoró, mandula stb.) nagyságuk miatt problémásak lehetnek, vagy a felhasználás előtt még külön fel kell őket aprítani.
+
* Pikánsabbá teheted sajt terrined, ha a felolvasztás után apró magvakat szórsz bele. A legjobb választás a tökmag, napraforgómag és lenmag kombináció. A nagyobb magvak (dió, mogyoró, mandula stb.) nagyságuk miatt problémásak lehetnek, vagy a felhasználás előtt még külön fel kell őket aprítani.
 
* Egyes receptek a magvak mellett még friss petrezselymet is ajánlanak a sajt terrine-be. Ezzel azonban bánj óvatosan, hiszen a jellegzetes kesernyés íze miatt nem mindenki szereti.
 
* Egyes receptek a magvak mellett még friss petrezselymet is ajánlanak a sajt terrine-be. Ezzel azonban bánj óvatosan, hiszen a jellegzetes kesernyés íze miatt nem mindenki szereti.
* Követve a szabadság adta lehetőségeket, szinte bármivel feldobhatod a sajt terrine-ed: zöldségek, frissensültekből húsdarabok, füstölt lazac stb.
+
* Követve a szabadság adta lehetőségeket, szinte bármivel feldobhatod a sajt terrined: zöldségek, frissensültekből húsdarabok, füstölt lazac stb.
  
  
56. sor: 56. sor:
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
  
*[https://jelentese.hu/idegen-szavak-szotara/terrine Terrine jelentése]
+
*[http://www.deluxe.hu/cikk/20070926/a_leggyakrabban_elofordulo_gasztronomiai_szakkifejezesek?p=1 Terrine jelentése]
 
*[http://www.nosalty.hu/praktika/csokolade-felolvasztasa-goz-folott Vízgőz feletti olvasztás technikája]
 
*[http://www.nosalty.hu/praktika/csokolade-felolvasztasa-goz-folott Vízgőz feletti olvasztás technikája]
 
*[http://www.nosalty.hu/recept/sajt-terrine Sok magvas sajt terrine]
 
*[http://www.nosalty.hu/recept/sajt-terrine Sok magvas sajt terrine]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)