Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Rózsaszörpöt készíteni

309 bájt hozzáadva, 2014. január 23., 15:55
Hogyan kell rózsaszörpöt készíteni?
== Hogyan kell rózsaszörpöt készíteni? ==
[[Fájl:rozsaszorp.jpg|250 px|right|saját fotó]]A szebbnél szebb rózsák nemcsak a kertben mutatnak jól, hanem aromás szirmaikból ízletes, szemet gyönyörködtető színű szörpöt is készíthetünk.Néhány rózsafejet nem kár feláldozni ilyen finom és különleges szörpért :)
== Lépések ==
*Levendulával, hársfavirággal ízesíthetjük a rózsaszörpöt.
*Mentával, jégkockával együtt kínáljuk vendégeinknek a rózsaszörpöt a forró nyári napokon.
*A nedves dunsztoláshoz tegyük a szörppel megtöltött üvegeket egy vízzel félig feltöltött edénybe vagy tepsibe, forraljuk fel a vizet, az üvegeket pedig legalább egy óráig hagyjuk állni benne.*A tartósságot úgy fokozhatjuk, ha a megtöltött, jól lezárt üvegeket még a dunsztolás előtt fejjel lefelé fordítjuk kb. 5 percre, és így vákuum keletkezik.
== Amire szükséged lehet ==
*Futórózsa szirma nem alkalmas szörp készítésére!
*Ügyeljünk arra, hogy semmilyen szennyeződés (pl. szirom- vagy levéldarabka) ne kerüljön a főzetbe, majd így az üvegekbe, mert könnyen megromolhat a szörp.
*Hideg helyen tároljuk a megbontott szörpöt!
1 859
szerkesztés