Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Pontybölcsőt használni

ÁTDOLGOZANDÓ CIKK

Ezt a cikket alaposan át kellene dolgozni, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek!

Szerkesztés Hogyan kell Pontybölcsőt használni?

A pontybölcső vagy másnéven halbölcső használata a 21. századi horgásznál már elengedhetetlen feltétel, ha nagytestű halakra vadászik. Sajnos még sokan nincsennek tisztában az eszköz megfelelő használatával.

Szerkesztés Lépések

  1. Tartsd mindig nedvesen a bölcsőt. Ha magad horgászol, akkor legfőképp, mert egymagad nem fogod tudni lelocsolni a felületét, ha a másik kezedben a megakasztott hallal küzdesz.
  2. Mindig tarts a pontybölcső mellett egy vödör vizet, mert miután belehelyezted a halat, le kell locsolnod, hogy a komfortosan érezze magát, ezenkívül, hogy a felületén található nyálka ne sérüljön.
  3. Fényképezés közben a bölcső felet tartsd a halat, ne állj fel vele!
  4. A halbölcsőt árnyékos helyre állítsd fel, kerüld a tűző napot, mert a felforrósodott eszköz sérülést okozhat a halnak.
  • Érdemes olyat választanod, ami rendelkezik tetővel, mert ezzel megakadályozhatod, hogy a bölcsőből kiugorjon a hal még pár pillanatra esetlegesen magára hagyod.
  • A pontybölcső méretéhez megfelelő mérlegelő táskát szerezz be, mert csak azzal tudod biztonságosan lemérni és visszaengedni a halat.

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gyenesgroup, Hogyankell