Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Padlizsánkrémet készíteni

43 bájt hozzáadva, 2012. július 15., 18:50
Lépések
== Lépések ==
# '''Süssük meg a padlizsánt! ''' Mielőtt betennénk a sütőbe pár helyen villával szurkáljuk meg a padlizsánt! 200 fokon kb. 15-20 percig süssük a padlizsánt, hogy megpuhuljon! Próbáljuk meg beleszúrni egy fogpiszkálót, ha gond nélkül sikerül, akkor elég puha, de ha nehezen megy át rajta, akkor még kicsit hagyjuk bent a sütőben!# '''Hagyjuk kihűlni kicsit, majd hámozzuk le a héját óvatosan!'''# '''Fakéssel daraboljuk fel kis darabokra!'''# '''Ha szeretnénk paradicsomot is adni hozzá, akkor forrázzuk le, hámozzuk le a héját, majd vágjuk apró kockákra, és a többi zöldséggel együtt olívaolajon pároljuk össze!'''# '''Olívaolajon pároljuk meg az apró kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és egy kicsit azt is pároljuk meg, de vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor megkeseredik. ''' Fűszerezzük meg ízlés szerint és végül kicsit hagyjuk kihűlni!# '''A párolt zöldségeket keverjük össze a padlizsánnal, adjuk hozzá a kanál balzsamecetet, majd botmixerrel pépesítsük meg őket!'''#'''Végül adjuk hozzá a majonézt és a mustárt, és alaposan keverjük össze!'''
== Tippek ==
935
szerkesztés