Nőnapot köszönteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen JViki (vitalap | szerkesztései) 2017. február 27., 16:08-kor történt szerkesztése után volt. (Lépések)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell nőnapot köszönteni?

Nonap.png

A nőnap eredetileg a nők szabad munkavállalásért, szavazati jogért és esélyegyenlőségért vívott küzdelmének emléknapja volt. Napjainkban egy lehetőség, hogy a férfiak kifejezhessék megbecsülésüket a környezetükben élő hölgyeknek. Ha szeretnéd megünnepelni a nőnapot, kövesd az alábbi lépéseket!

[szerkesztés] Lépések

 1. Ne csak virágban gondolkodj! Sok férfi érzi úgy, hogy nőnapon a hölgyeknek „kötelező” virágot ajándékozni. Valóban sok nő örül egy kis csokornak vagy egy apró cserepes növénynek, de ez legalább annyira sablonos megoldás, mint húsvétkor csokitojást adni. Ha teheted, keress személyesebb ajándékot!
 2. Adj az idődből! Nőnapon úgy tervezd meg a programodat, hogy legyen alkalmad az általad szeretett, tisztelt hölgyekkel foglalkozni. A munkahelyen például tartsatok extra pihenőidőt, amikor megköszönthetitek a kolléganőket. Ha teheted, indulj haza előbb, hogy a család hölgytagjaival lehess.
 3. Fejezd ki elismerésedet! Ne csak annyit mondj: „Boldog nőnapot!” Ehelyett gyűjtsd össze, mi mindent köszönhetsz az adott hölgynek, mi mindenben segít neked. Keress olyan dolgokat, amelyekért dicséretet érdemel. Mindezt mondd el pár frappáns mondatban! Ha beszédben nehezebben fejezed ki magad, nyugodtan írd le egy kártyára a gondolataidat.
 4. Segíts! Sok olyan tevékenység van, amit még mindig szinte kizárólag nők végeznek. Gondold át, hogy a te környezetedben melyek ezek! Ha legalább jelképesen, egy alkalommal részt vállalsz bennük, már azzal is sok örömet szerezhetsz.
 5. Légy különösen figyelmes! Nőnap alkalmával fordíts kiemelt figyelmet arra, hogy előzékeny legyél a hölgyekkel. Nagyon sok ilyen alkalmat találhatsz, például átadhatod a helyed a buszon, vagy kinyithatod a kolléganők előtt az ajtót.
 6. Csatlakozz nőnapi programokhoz! Sok helyen szerveznek olyan eseményeket, amelyek kifejezetten a hölgyeket ünneplik a nőnap alkalmából – kiállítások, filmvetítések, beszélgetések vagy megemlékezések. Ha teheted, akár a környezetedben élő nőkkel együtt menj el ilyen programokra. Ha nem találsz ilyen alkalmat, magad is szervezhetsz – például nézzetek meg egy híres nőkről szóló filmet.
 7. Támogasd a nők jogaiért küzdő szervezeteket! Magyarországon is több olyan egyesület van, amelynek célja a hátrányos helyzetű nők megsegítése, például jogsegélyszolgálatot biztosítanak, vagy menedéket adnak a bántalmazott nőknek. Ha a nőnapi virág árával őket támogatod, sokkal többet teszel egy sablonos gesztusnál.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha mindenképp virágot szeretnél ajándékozni nőnapon, próbálj olyat választani, ami valamiért különösen kedves a hölgynek – például szereti a színét vagy az illatát.
 • Ha te magad nem vagy jó azokban a dolgokban, amit általában a nők végeznek körülötted, akkor találj más módot a tehermentesítésükre. Például menjetek étterembe vacsorázni, vagy keress egy szakembert, aki átmenetileg ápolja a beteg családtagot.
 • Ne csak a nőnapon gondolj a környezetedben élő nőkre! Máskor is keress lehetőséget arra, hogy segíts nekik és támogasd őket!
 • Ne engedd, hogy a környezetedben élő nők hátrányt szenvedjenek a nemük miatt!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Figyelmesség

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Néha előfordul, hogy a nők nem örülnek a nőnapi meglepetéseknek. Ha azonban elmondod, hogy mennyire tiszteled és becsülőd őket azért, amit tesznek, biztosan jobb kedvre deríted őket.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

JViki