Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Mikor éri meg belevágni az ökölvívásba

Mikor éri meg belevágni az ökölvívásba?

Mikor-eri-meg-belevagni-az-okolvivasba.jpg

A boksz a világ egyik legkedveltebb sportága. Több tízmillióan nézik előszeretettel, ahogy az amatőr vagy profi ökölvívók stratégiákon keresztül KO-ra törekednek. De vajon mikor éri meg elkezdeni a saját edzést, egyáltalán akad-e korhatár, vagy bármilyen más fékező tényező?

(SZPONZORÁLT CIKK)

A bokszolás nem kell, hogy álom maradjon csupán?

Egyáltalán nem. Igazság szerint sehol sincsen leírva az, hogy ha az ember eléri a harmincas, negyvenes vagy ötvenes éveit, akkor már alkalmatlan az ökölvívásra. Az természetes, hogy ha ellenfélre is vágyik, akkor a saját súlycsoportjából és korosztályából kell választani, de tulajdonképpen ennyi az egész. Az edzésterv teljes mértékben személyre szabható. Ráadásul az is tény, hogy nem mindenki óhajtja a ringet belülről is megismerni közönség előtt, egyszerűen csak szívesen ütné a zsákot tudatosabb formában.

Így aztán a https://sportano.hu/ferfi-okolvivo-cipok oldal lábbeli palettájából gyakorlatilag bármelyik modell optimális választás. Ha hobbiról beszélünk, akkor egy pár cipő hosszú éveken át hűségesen szolgálhat mindenféle probléma nélkül.

Aki még járatlan a témában, jogosan vetheti fel, hogy egyáltalán minek speciális cipő? Ha egyszer a cél a szabadidő hasznos eltöltése, egy hatékony sporttechnika űzése, akkor bőven elég a sportcipő, nem? Nos, nem igazán. Persze, más is állt már neki tornacipőben öklözni, de nagyon valószínű, hogy gyorsan rádöbbent arra, hogy a hagyományos sportcipők semmilyen tekintetben sem felelnek meg az elvárásnak. Valójában tényleg nem követelhető meg tőlük a helytállóság olyan terepen, ami specifikus tulajdonságok meglétét igényli. Úgyhogy, aki komolyan gondolja az edzést, még akkor is, ha nem áhítja a nyilvánosságot, vagy a mérkőzést, akkor is megéri beszerezni a lábakra szabott variációt, ami aztán a jövőben nem okozhat csalódást. A segítségével, köszönhetően a megváltozott körülményekhez igazított jellemvonásoknak, elkerülhetőek a balesetek, megcsúszások és egyéb bokatörő kellemetlenségek, ez pedig abszolút nem csekélység.

Miért pont a boksz?

Mikor-eri-meg-belevagni-az-okolvivasba-2.jpg

Íme, egy kis felsorolás a teljesség igénye nélkül mindazoknak, akik még bizonytalanok.

  • A boksz a stresszlevezetés egyik legjobb módja. Nem azért, mert az ütések egy másik ember felé irányulnak. A zsákot püfölve biztos, hogy a feszültség jelentős része elpárolog.
  • A mozgásforma annyira aktív, annyira igénybe veszi a test energiáit, lévén nemcsak a lábak, hanem a karok is lendületbe jönnek, hogy szó szerint felpörgeti a szívet, ezen keresztül pedig a vérkeringés egészére jótékonyan hat.
  • A boksz fejleszti a mozgáskoordinációt, ügyességet és állóképességet, ezen kívül növeli a gyorsaságot, a dinamikusságot, harmonikusan fejleszti a test izomzatát, és hozzájárul az akaraterő, a kitartó szellem elmélyítésében.

Hogyan áll össze egy edzés?

Először is a helyes mozdulatok, mozdulatsorok elsajátítása kulcsfontosságú, mivel a test teljes tömegével részt vesz minden egyes ütésben. Másrészt, ha a technika adott, akkor a taktikai részek megtanulása, begyakorlása következik. Ehhez a technikai alapok, és az adott szituációk követelte stratégiák váltogatása elengedhetetlen, ami végül az egyedi harcmodor megszületéséhez vezet.

Az oldal szerzői

Hogyankell