Menteni a Facebookon tárolt adatokat

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen JViki (vitalap | szerkesztései) 2017. szeptember 25., 17:32-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell menteni a Facebookon tárolt adatokat? == right|250px Ha te is az aktív Facebook-felhasználók közé tartozol, akkor val…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell menteni a Facebookon tárolt adatokat?

Facebook logo.jpg

Ha te is az aktív Facebook-felhasználók közé tartozol, akkor valószínűleg sok olyan információt tartalmaz a közösségi oldal rendszere, amire még később is szükséged lehet – állapotfrissítések, videók, képek, szöveges üzenetek… Szerencsére nem kell félned attól, hogy elvesznek ezek az adatok, mivel pár kattintással lementheted a teljes profilodat.

[szerkesztés] Lépések

 1. Lépj be a Facebook-fiókodba.
 2. Az oldal tetején lévő, sötétkék hátterű menü jobb szélén keresd meg a lefelé mutató nyilat. Kattints rá, majd válaszd a Beállítások (Settings) menüpontot.
 3. Ellenőrizd a bal oldalon megjelenő menüben, hogy az Általános (General) beállításokat látod-e – ha nem, akkor válaszd ezt a lehetőséget.
 4. Az Általános beállításoknál található lista alatt, kisebb, kék betűkkel az alábbi feliratot látod: Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról (Download a copy of your Facebook data). Kattints rá.
 5. Egy újabb képernyő összefoglalja, hogy milyen adatokat tudsz letölteni. Kattints a nagy, zöld hátterű gombra, amin ez a felirat áll: Archiválás indítása (Start My Archive)
 6. Mivel különösen érzékeny személyes adatokról van szó, ekkor újra meg kell adnod a Facebook-fiókhoz tartozó jelszót.
 7. Ezután a rendszer még figyelmeztet arra, hogy eltarthat egy darabig az adatok összegyűjtése, végül arra, hogy e-mailt kapsz a további teendőkről. Jelezd, hogy megértetted a figyelmeztetéseket.
 8. Ekkor a rendszer küldeni fog egy e-mailt a regisztrációnál megadott e-mail címre, amelyben megerősítést kér, hogy valóban le akarod-e tölteni az adatokat (erre ismét biztonsági szempontból van szükség). Kattints az üzenetben található megerősítő linkre.
 9. Ezután kapsz egy újabb e-mailt, amelyben tömörített formában megkapod az összes, Facebookon tárolt adatodat – a fotóidat, hozzászólásaidat és még sok-sok egyéb információt.

[szerkesztés] Tippek

 • Mindenképpen érdemes készíteni egy biztonsági mentést, mielőtt törölnéd a Facebook-fiókodat. Így később is elérsz minden olyan információt, amit korábban tárolt rólad a rendszer (az iwiw időkapszulájához hasonlóan).

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Facebook-fiók hozzáférési adatai (jelszó, e-mail cím)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Az adatokat ömlesztve, egy fájlban fogod megtalálni, így a teljes profil mentése inkább csak egy biztonsági tartalékként szolgál végszükség esetére – nem arra, hogy napi szinten keresgélj benne. Ha csak egy-egy képet szeretnél menteni, vagy egy adott személlyel folytatott beszélgetést, azt érdemes manuálisan, egyesével végezni.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

JViki