Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Medvehagymás pogácsát készíteni

29 bájt törölve, 2013. május 12., 09:17
Tippek
#'''Szerezzük be a medvehagymát!''' Általában piacokon árulják a medvehagymát, de mi magunk tölgyes, bükkös erdőkben is szedhetünk. Persze az sem kizárt, hogy már a saját kertünkben termeljük.
#'''Készítsük elő a medvehagymát!''' Egy kis csokor medvehagymát mossunk meg alaposan, majd aprítsuk fel kisebb darabokra. Felhasználása előtt meg is fonnyaszthatjuk, de frissen is hozzáadhatjuk a pogácsa tésztájához.
#'''Állítsuk össze a pogácsa tésztáját!''' Az 50 dkg liszthez adjunk hozzá egy tojás sárgáját, egy kocka Ramat, 1 tejfölt, valamint 2 dkg élesztőt.
#'''Gyúrjuk össze a tésztát!''' A hozzávalók összegyúrása után a tésztát egymás után háromszor, félórás időközönként sodorjuk át alaposan.
#'''Szórjuk meg medvehagymával a tésztát!''' Egy-egy sodrás során a kinyújtott tésztára szórjunk egy kis marék összeaprított medvehagymát, majd azt a sodrással dolgozzuk bele a tésztába. Ezt a lépést mindhárom sodrásnál ismételjük meg!
#'''Pihentessük a tésztát!''' Ehhez tegyük a medvehagymával összedolgozott tésztát egy éjszakára hűtőszekrénybe, vagy hideg helyre.
#'''Szaggassuk ki a pogácsákat!''' A kinyújtott tészta tetejét először vagdossuk be kockásra, majd kenjük meg tojással vagy tejjel, és szórjuk meg reszelt sajttal, végül pogácsaszaggató segítségével szaggassuk ki a pogácsákat.
#'''Süssük meg a pogácsákat!''' Hideg sütéssel kezdve süssük halványpirosra a medvehagymás pogácsákat.
== Tippek ==
*Sajt helyett Reszelt sajttal vagy magvakkal (tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag, stb.) is megszórhatjuk a pogácsa tetejét.
*Másfajta pogácsa-recepttel is el lehet készíteni a medvehagymás pogácsát.
1 859
szerkesztés