Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Mascarponét készíteni házilag

egy bájt hozzáadva, 2014. november 18., 16:04
Hogyan kell mascarponét készíteni házilag?
== Hogyan kell mascarponét készíteni házilag? ==
[[Fájl:mascarpone.jpg|right|250px200px]]A mascarpone tulajdonképpen tejszínből a tejsavó eltávolításával kinyert sajt. Inkább egy sajtféleség, mert ízre mégis tejszín zamatú krémre hasonlít. Rengeteg krémes állagú, sütést nem igénylő desszert alapja, például tiramisu vagy a klasszikus sajttorta fontos összetevője. A tejsavót általában valamilyen ártalmatlan sav (pl. citromsav) hozzáadásával választják el a tejzsírtól. A citromsav hozzáadása miatt egy kicsit savanyú lesz a tejszín, így igazából tejföl is lehetne az alapja. Ugyanis leegyszerűsítve a tejföl egy már savanyított tejszín. Ezt a gondolatmenetet megtartva így kétféle módon is elkészíthető házilag a mascarpone. Az egyiknek az alapja egy zsírosabb habtejszín, a másiknak pedig egy nagy pohár tejföl.
== Lépések ==
375
szerkesztés