Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Magassarkúban járni

Hogyan kell Magassarkúban járni?

Minden kislány csillogó szemekkel vizsgálgatja anyukája magassarkú cipőit, remélve, hogy egyszer majd talán ő is felvehet ilyesmit. Azonban a magassarkú cipő hordása korántsem olyan könnyű feladat, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Szerencsére van pár alapelv, amit ha betartasz, te is megtanulhatsz kecsesen mozogni akármelyik tűsarkúban.

Lépések

 1. A cipő kiválasztása. Rendkívül fontos, hogy ha még sosem volt magas sarkú cipőd, ne egyből 13 cm-s sarkakon próbálj meg járni. Először válassz egy kisebbet, 6-7 centiset. De ha mindenképp ennél is magasabb szeretnél lenni, akkor figyelj oda, hogy a cipő sarka vastagabb legyen, és lehetőleg legyen egy kis platformja.
 2. Gyakorlás! Miután hazavitted a kiszemelt cipellőt, gyakorolj benne otthon. Ne csak két percet, hanem egyszerre legalább fél órát, de jobb, ha többet.
 3. Még több gyakorlás! Ha már nem kell attól tartanod, hogy megbotlasz és elesel, próbálj arra is ügyelni, hogy a járásod esztétikus legyen. Figyelj például oda arra, hogy ne rogyaszd a térdeid járás közben, mert az nagyon idétlenül tud kinézni. Emellett arra is nagyon ügyelj, hogy mindig húzd ki magad! Lapos talpúban sem mutat jól, ha egy nő összegörnyed, magassarkú cipőben pedig végképp.
 4. Tartsd helyesen a lábad! Amikor magassarkúban jársz, nagyon fontos, hogy a lábfejeid párhuzamosak legyenek. Nincs is annál szörnyűbb látvány, ha egy nő lábfeje kifele áll, amikor próbál a kecses cipőin tipegni.
 5. Merészkedj ki az utcára! Ha a lakásban már nem vagy önveszélyes magassarkúval a lábadon, kimerészkedhetsz az utcára is. De lehetőleg ne egy egész napos túrára készülj, csak vedd fel például egy vacsorához, vagy színházba. Első alkalommal valószínűleg nem fogsz benne egy-két óránál többet kibírni.
 6. Tervezd el az útvonalad! Mielőtt elindulsz otthonról, gondold végig, hogy milyen útviszonyokra kell számítanod. Például ha a táv, amelyet megtenni készülsz, tele van macskakővel, gondold meg jól, hogy van-e elég rutinod kecsesen megküzdeni vele.
 7. Jöhet a buli! Ha már eléggé gyakorlott vagy rövidebb szakaszokon, megpróbálkozhatsz egy egész estés bulival is. Elsőre viszont biztos, hogy ez sem lesz könnyű, úgyhogy vigyél magaddal egy váltócipőt.

Tippek

 • Ha macskaköves úton kell menned, lábujjhegyre lépj! Jobb, ha a sarkad nem is nagyon érinti a földet! A macskakővel még a leggyakorlottabbakat is próbára teszi. Ugyanez vonatkozik a füves területekre is.
 • Kezdj vastagabb sarkú cipővel, abban könnyebb megszokni az újfajta járásmódot!
 • Vegyél zselés cipőbetétet!
 • Amikor csak lehet, vigyél magaddal váltócipőt!

Amire szükséged lehet

 • magassarkú cipő
 • zselés cipőbetét
 • lapos váltócipő

Figyelmeztetések

 • Először csak rövid útra indulj el magassarkú cipőben!
 • Mindig legyen nálad váltócipő!
 • Ha nagyon gyakran hordasz magassarkút, az eldeformálhatja a lábfejed! Vigyázz, hogy ne vidd túlzásba!

Kapcsolódó videók

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell