Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Mézes likőrt készíteni

21 bájt hozzáadva, 2014. január 24., 10:07
Lépések
== Hogyan kell mézes likőrt készíteni? ==
[[Fájl:mezes_likor.jpg|right|180 px]]Az ősszel lefőzetett pálinkát egy ízletes likőr alapanyagaként is felhasználhatjuk, amelyet a méz és a gyömbér-fahéj-szegfűszeg trió különleges és finom egyvelege tesz igazán pikánssá. A mézes-fűszeres likőr igazi téli melengető ital, amely amellyel akár a megfázás kezelésére megfázást is kiválóan alkalmasenyhíthetjük.
== Lépések ==
#Szórjuk egy lezárható (kapcsos) üvegbe a gyömbérszeleteket, a fahéjat és a szegfűszeget, majd öntsük hozzá a mézet és a pálinkát/vodkát!
#Kevergessük, illetve rázogassuk meg néha még egy-két napig az üveget, hogy a méz teljesen feloldódjon!
#Hagyjuk megérni a likőrt! Az érési ideje kb. 3-4 hét, azonban nem baj, ha tovább hagyjuk érni, hiszen így még jobban összeérnek a különleges ízek, zamatok.#Szűrjük le a likőrt! Az érlelés során a fűszerek leülepednek az üveg aljára, a likőr pedig borostyánsárga vagy óarany színűvé változik. A leszűrt likőrt öntsük szép, díszes üvegekbe, az üveg nyakára pedig díszítésként kössünk köthetünk egy-két fahájrudatfahéjrudat.  
== Tippek ==
1 859
szerkesztés