Lakásbiztosítási szerződést felmondani az AEGON Biztosítónál

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell Lakásbiztosítási szerződést felmondani az AEGON Biztosítónál?

Az AEGON Biztosító esetében légy nagyon óvatos, mert rendkívül nehéz felmondani nálunk a lakásbiztosítási szerződést. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat azért, hogy te ne járj pórul.


Lépések

  1. Általánosságban igaz, hogy mindig kérdezd meg, mikor, milyen feltételekkel tudod felmondani a lakásbiztosítást.
  2. AEGON lakásbiztosítási szerződést csak évfordulóra lehet felmondani. Ezt azt jelenti, hogy ha a szerződést mondjuk 2005. március 31-én kötötted, akkor kizárólag a követkető március 31-től tudod megszüntetni.
  3. AEGON lakásbiztosítási szerződést csak az évforduló előtt minimum 30 nappal lehet felmondani. Az AEGON biztosító szabályzatunk értelmében a lakásbiztosítási a szerződés évfordulós felmondása akkor lehetséges, ha a kérelem legalább 30 nappal az évforduló előtt írásban beérkezik. Ha a biztosítás évfordulója március 31-e, akkor a kérelem beérkezésének a határideje minden év március 1-je.
  4. AEGON lakásbiztosítási szerződést csak a konkrét felmondási dátumra lehet felmondani. A biztosítás megszüntetésére vonatkozó kérelmének tartalmaznia szükséges az évforduló pontos dátumát valamint a szerződésszámot és a szerződő fél aláírását. Tehát nem elég azt írni, hogy a következő időpontra.


Tippek

  • Ha szeretnénk felmondani az AEGON szerződést, ne habozzunk. Most azonnal írjuk meg a felmondást a fentiek szerint.


Amire szükséged lehet

  • Türelem
  • Kitartás


Figyelmeztetések

  • Ha a felmondás a fentiek ellenére sem sikerül, vagy úgy érezzük, az AEGON kihasználja azt, hogy magánemberként állunk szemben egy óriáscéggel, érdemes fontolóra venni a fogyasztóvédelmi eljárást elindítását. Erről bővebb információ az AEGON Biztosítót is felügyelő Magyar Nemzeti Bank weboldalán olvasható.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell