„Indukciós főzőlapot tisztítani” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell indukciós főzőlapot tisztítani? == right|250px Egyre több háztartásban használnak indukciós főzőlapot, mely elektromágne…”)
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2022. április 6., 12:11-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell indukciós főzőlapot tisztítani?

Infoz.jpg

Egyre több háztartásban használnak indukciós főzőlapot, mely elektromágnes révén melegít. Ez azt jelenti, hogy a főzőlap csupán ott képez hőt, ahol a lábos alja hozzáér. Tisztán tartása kicsit eltér az elektromos üvegkerámia, illetve a hagyományos gázfőzőlap takarításától. Olvasd el, mire kell figyelni.


[szerkesztés] Lépések

  1. Általános tisztítás:
    • Minden főzés előtt és után nézd meg, hogy van-e nagyobb ételfolt vagy szennyeződés a főzőlapon. Érdemes ilyenkor áttörölni egy nedves, mosogatószeres szivaccsal, ronggyal. A rászáradt szennyeződéseket később nehezebb letakarítani.
    • Citromos tisztítás: melegítsd fel a főzőlapot, majd ha már csak langyos, dörzsöld át egy félbevágott citrommal. 10-15 percig hagyd citromosan, majd egy nedves ronggyal töröld át.
  2. Rászáradt szennyeződés esetén: ilyenkor tilos a dörzsölés! Helyette egy késsel, üvegkaparóval vagy pengével óvatosan lekaparhatod az ételmaradékokat.
  3. Vízfolt ellen: kemény víz ellen töröld át desztillált vízzel a foltokat.
  4. Speciális, indukciós főzőlapra való tisztítószerekkel: indukciós főzőlap-tisztító használata előtt szintén le kell kapargatni az esetlegesen rászáradt ételmaradékokat, majd egyszerűen vidd fel a tisztítószert a felszínére, hagyd pár percig hatni, majd egy puha ronggyal töröld át.


[szerkesztés] Tippek

  • Megelőzhetsz néhány szennyeződést, ha nem használod tároló felületként a főzőlapot, illetve nem a közelében készíted elő, dolgozod fel az élelmiszereket.
  • A sót, cukrot tárold a konyha főzőlaptól távolabbi részében.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • indukciós főzőlap-tisztító
  • puha rongy, mosogatószivacs
  • citrom, desztillált víz


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ne súrold! Sem súrolószerrel, sem dörzsszivaccsal ne takarítsd, mert megkarcolod vele a főzőlap felszínét.
  • Próbáld elkerülni, hogy szemcsés anyagok a felületére kerüljenek, mint a só, cukor vagy éppen szemcsés súrolószerek, ugyanis könnyen megkarcolják a felszínét.
  • Mindig puha ronggyal dolgozz.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó