„Hosszú, erős körmöket növeszteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell hosszú, erős körmöket növeszteni? == right|250px Rövid, zömök vagy egészségtelen kinézetű a körmöd. Egy…”)
 
(Kapcsolódó források, hivatkozások)
 
22. sor: 22. sor:
 
* A körömreszelőt mindig csak egy irányba használd.
 
* A körömreszelőt mindig csak egy irányba használd.
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://hu.wikipedia.org/wiki/Lecs%C3%B3 Lecsó]
+
* [http://www.wikihow.com/Grow-Long,-Strong-Nails How to grow long, strong nails?]
  
 
[[Kategória:Egészség]]
 
[[Kategória:Egészség]]
 
[[Kategória:Szépség-divat]]
 
[[Kategória:Szépség-divat]]

A lap jelenlegi, 2013. október 31., 13:37-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell hosszú, erős körmöket növeszteni?

Egeszseges-hosszu-kormok.jpg

Rövid, zömök vagy egészségtelen kinézetű a körmöd. Egyszerűen csak nem akar nőni? Viszont te is azokra a csodás, hosszú körmökre vágysz, ami a sztároknak van. Akkor íme néhány tipp, hogy miként lehet gyönyörű, hosszú körmöd anélkül, hogy pazarolnád a pénzed.

[szerkesztés] Lépések

 1. Mi mással is kezdhetnénk: hagyd abba a körömrágást! Amíg ezt nem teszed meg, ne is álmodj azokról a csodás körmökről.
 2. A körömreszelő legyen mindig kéznél. Hetente egyszer reszeld le a körmöd. Ez azért fontos, mert a köröm nem egyenletesen nő, és ha nem egyenletes, könnyebben törik. Az, hogy mennyire töredezik, a génektől is függ.
 3. Ismerd meg a körmeidet. Nem csak a bőrnek, a körömnek is vannak típusai. Van száraz, töredezett, sérült, puha és normál. Ha a tied normál, nos, gratulálunk – csak ne rágd! Ha a körmeid szárazak, használj a körmödre és a körömágyra olívaolajat napi kétszer, és masszírozd bele. Ha a körmöd töredezett, azt jelenti, hogy túl merev és nedvességre van szüksége. Ha sérült, szétválnak, soha nem nőnek, határozottan szükség van a segítségre. Ennek oka egészségügyi probléma is lehet. Ha a körmeid túl puhák, a körmeid túl sok nedvességhez jutnak. A tettes a víz: viselj gumikesztyűt pl. mosogatásnál.
 4. Igyál elegendő vizet. A körmeidnek is szükségük van rá. Emellett szedhetsz körömerősítő vitamint, és használj hidratálókrémet.
 5. A kezed ügyében legyen több természetes anyag, a műanyagot cseréld fára, a műszálas anyagokat pamutra stb. Szintén ügyelj arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz.
 6. Használj több mint egy réteg színtelen körömlakkot, vagy használj egy réteg alapot, két réteg színt, majd ismét egy réteg színtelen lakkot. Így nem fog forgácsolódni a körmöd, és erősebbnek is látszik majd.

[szerkesztés] Tippek

 • Hogyan kell manikűrözni?
 • A körömágynak nagy szerepe van az erős körmökben. Áztasd a körmeidet meleg vízben, majd nyomd vissza a körömágyat. Szárítsd meg, majd kend be olívaolajjal.
 • Áztasd a kezed meleg vízben, amibe citromlevet öntesz. Megnyugtatja azt.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • körömreszelő
 • olívaolaj
 • hidratáló krém
 • gumikesztyű
 • víz
 • körömlakkok

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A körömreszelőt mindig csak egy irányba használd.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag