Hogyan kössünk sportfogadásokat magyar oldalakon

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2022. november 27., 04:48-kor történt szerkesztése után volt. („Hogyan kössünk sportfogadásokat magyar oldalakon” levédve ([Szerkesztés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan) [Átnevezés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan)))
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kössünk sportfogadásokat magyar oldalakon?

A sportfogadás izgalmas világa Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Vannak, akik a mobiltelefon általi fogadásokat részesítik előnyben, vannak, akik webes platformot alkalmaznak, mások pedig a személyes fogadás élményét kedvelik, ilyenek például a lovik. A sportok szerelmesei a sportközvetítéseket még izgalmasabbá tudják tenni a fogadásokkal, mindeközben vannak olyanok is, akik csupán a fogadások miatt követik az eseményeket, pedig alapesetben nem nagy kedvelői az adott sportnak. Amennyiben nem tudunk dönteni a sportok közül, viszont szeretnénk fogadni, a legfontosabb a körültekintő tájékozódás, ezt pedig úgyis megteheted, ha elolvasol például párat az Lvbet vélemények közül, vagy esetleg megfogadod pár szakértő tanácsát. Természetesen mindenki más, viszont az biztos, hogy a szurkolás általi adrenalin-löket mindenki számára nagy benyomást tud kelteni. A hagyományos sportok kedvelői rengeteg témakörből választhatnak, ha szeretnének fogadásokat kötni. A legnépszerűbb sport, és egyben fogadási piac természetesen mai napig a futball, de rengetegen választják a teniszt és a kézilabdát is.

Szerencsejátékok és fogadások már régóta léteznek, a technológia fejlődésével pedig egyre modernebb sportokra van lehetőségünk fogadni, ilyenek például az e-sportok. Az elektronikus sportok a videójátékokat használó versenyek egyik formája, melyek általában szervezett, többszereplős versenyek, de indulhatnak csapatként is a játékosok. Az e-sport versenyek népszerűsége az élő közvetítéseknek köszönhetően ugrott meg az utóbbi időben, ám ehhez az is hozzátartozik, hogy a videójátékok világa önmagában is egy világméretű szubkultúrává alakult, mely azóta is folyamatosan, exponenciálisan nő, jelentős hatást gyakorolva mind az emberekre, mint pedig a médiára.

A sikeres sportfogadás titka

Biztonságos és sikeres sportfogadásra úgy van lehetőségünk, ha a megfelelő stratégiákat alkalmazzuk, és megpróbálunk minél objektívebben hozzáállni az adott sporthoz. Ez azt jelenti, hogy semmiképp sem szabad dühösen, indulatból megtenni a téteket, illetve ne mindig a kedvenc játékosainkra, vagy csapatunkra fogadjunk. Sokan sajnos hajlamosak azért fogadni egy bizonyos csapatra, mert nekik szurkolnak a legjobban, ezáltal érzelmeket visznek a fogadásba. Ilyenkor nem csak annak a veszélye áll fenn, hogy elveszítjük a fogadást, de a későbbi tétrakásra is jelentős hatással lehet.

Az objektív gondolkodás mellett a felkészülés létfontosságú eleme egy sportfogadásnak. Amennyiben kiválasztottuk a sportot, vagy csapatot akikre fogadni szeretnénk, keressünk rá az interneten, hogy az utóbbi időben milyen események történtek a csapat életében, és kövessük folyamatosan a híreket. Ez lehet akár játékosok közti feszültség, de magánéleti vagy egészségügyi állapot is, hiszen ezek mind befolyásolhatják az események végkimenetelét. Számítsuk ki előre, hogy milyen eshetőségek történhetnek majd a meccsen, így is felkészülve az eseményre.

Kezdőként először érdemes inkább egyértelmű sportot választani, és biztonságos fogadást tenni. Az egyértelmű sport alatt azt kell érteni, hogy vannak bizonyos sportágak, melyeknél kevesebb a kockázat, és egyértelműbb a játékosok nyerési esélye. A páros sportágak ebbe a kategóriába tartoznak, például a tenisz, melynél szinte mindegy, hogy kire fogadunk, hiszen 50-50% az esély arra, hogy a nyertes játékosra tippelünk. Esélyek növelésére jó sportágak lehetnek még a küzdősportok, melyek esetében nem csak rendkívül érdekesek és izgalmasak a meccsek, hanem jó fogadási opciókkal is találkozhatunk.

Rendszeres fogadók visszajelzései alapján a két legfontosabb szabály az az, hogy nem szabad sokat kockáztatni, valamint ajánlott észben tartani, hogy nincs olyan, hogy biztos tipp. Persze nagyon sok olyan oldallal találkozhatunk, ahol azt írják, hogy az ő tanácsaikkal garantált a nyerés, azonban ez sajnos nem igaz. A fogadások sikeressége akár a legapróbb történéseken is múlhat, így lehetetlen, hogy mindig garantált legyen a nyerés.

Hogyan kell sportfogadást kötni Magyarországon?

1. Válassz egy megbízható fogadóoldalt.

A sportfogadások piaca magyar viszonylatban is igen elismerésre méltó, főként abból a szempontból, hogy rendkívül szigorú törvények szabályozzák a szolgáltatók működését. A törvények betartásának köszönhetően a minőségi platformok hibátlanul működnek, ráadásul semmiképpen sem kell attól tartani, hogy banki vagy személyes adataink rossz kezekbe kerülnének.

2. Válaszd ki azt a sportot, amihez a legjobban értesz.

Sokan esnek abba a hibába, hogy olyan sportban szeretnének fogadni, amihez nem értenek, ezáltal a legtöbb esetben sikertelen a fogadásuk. A sikeres nyerés alapfeltétele, hogy az általunk választott sport szabályaival maximálisan tisztában legyünk, hiszen több információ tudatában könnyebb kiszámítanunk az eshetőségeket. Mielőtt megrakod a téteket, készülj fel, olvass utána a sport szabályainak, a játékosok helyzeteinek, végezz statisztikát, és számolj az esetlegesen bekövetkezendő kellemetlen meglepetésekkel is.

3. Annyi pénzben fogadj, amennyit megengedhetsz magadnak.

Ahogy tartja a mondás: “Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér”. Ez a mondás egy jó szabálya az ésszerű sportfogadásnak. Annak ellenére, hogy a bátrabb emberek szeretnek kockáztatni, kezdők számára nagy csalódást jelenthet, ha már az első pár fogadás alkalmával jelentős összegeket buknak a fogadáson. Éppen ezért kezdőként ajánlott inkább több fogadást kevesebb pénzért megtenni, majd apránként növelni a megrakott téteket. Ezzel a módszerrel kevesebbet kockáztatsz, viszont ha többször nyersz, akkor a sportfogadás élménye is nagyobb lesz.

Összességében a sportfogadások megkötése egyszerűen zajlik, a fogadásra való felkészülés azonban időigényes tud lenni bizonyos helyzetekben. Mindemellett ajánlatos rászánni az időt, és belefektetni az energiát. Ez a későbbiekben kifizetődik, nem beszélve a meccsek által nyújtott élményről, illetve a sikeres fogadás öröméről, azt azonban érdemes észben tartani, hogy a sportfogadás adta izgalmak ellenére csak és kizárólag ésszerű kereteken belül szabad fogadni.

Az oldal szerzői

Hogyankell