„Hirdetést létrehozni az Instagramon” változatai közötti eltérés

A Hogyankell.hu wikiből

(Hogyan kell hirdetést létrehozni az Instagramon?)
 
27. sor: 27. sor:
 
*Szerethető kreatív
 
*Szerethető kreatív
 
==Figyelmeztetések==
 
==Figyelmeztetések==
*Az Instagram a Facebook kistesója, itt is a 20%-os szabály vonatkozik a képeknél a szöveg méretarányára. A Facebook hirdetési irányelvei kiterjednek az Instagramra is, ezek alapján történik a hirdetés jóváhagyása is.
+
*Az Instagram a Facebook kistesója, itt is a 20%-os szabály vonatkozik a képeknél a szöveg méretarányára (2017-től már futhatnak olyan hirdetési kreatívok is, melyeken ennél több szöveg található, viszont ilyen esetben sokkal kisebb eléréssel kell számolnunk). A Facebook hirdetési irányelvei kiterjednek az Instagramra is, ezek alapján történik a hirdetés jóváhagyása is.
 
*Az Instagram-hirdetésed a felhasználók Instagram-képfolyamában jelenik meg, ahol az ismerőseik, családtagjaik és más, általuk követett Instagram-fiókok által megosztott képeket látják.
 
*Az Instagram-hirdetésed a felhasználók Instagram-képfolyamában jelenik meg, ahol az ismerőseik, családtagjaik és más, általuk követett Instagram-fiókok által megosztott képeket látják.
 
==Forrás==
 
==Forrás==

A lap jelenlegi, 2017. május 17., 07:43-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell hirdetést létrehozni az Instagramon?

ID-100178322.jpg

Szeretnél több látogatót szerezni a weboldaladnak vagy több nézőt a videódnak? Van egy jó mobilalkalmazásod, de eddig nem tudtad a célközönségedhez eljuttatni mobilon? A Facebook bővítette a fizetett megjelenések elhelyezésének listáját: már az Instagramon is hirdethetsz!

[szerkesztés] Lépések

 1. Kösd össze az Instagram-fiókodat a Facebook Business Managerrel!
 2. Lépj be a Facebookon a Power Editorba!
 3. Új kampány létrehozásánál az alábbi célok valamelyikét kell választanod akkor, ha az Instagramon szeretnél hirdetni: Kattintás a weboldalra, Mobilalkalmazás-telepítések vagy Videomegtekintés.
 4. Hirdetéssorozat létrehozásakor állítsd be a költségkeretet és az ütemezést!
 5. Célközönségnél válaszd ki a szükséges szűrőket! Instagram-hirdetésre gyakorlatilag minden célzási lehetőséget használhatsz.
 6. Hirdetés létrehozásakor, az elhelyezésnél válaszd az Instagramot (is)! Beállíthatod, hogy minden mobileszközön fusson a hirdetésed, vagy csak külön az Android-eszközökön vagy az iOS-eszközökön. Egy jelölőnégyzet segítségével megszabhatod, hogy hirdetésed csak WiFi-kapcsolat esetén legyen elérhető.
 7. Készítsd el a konkrét hirdetést! Ehhez először válaszd ki a célhelyet, azaz add meg, hogy melyik Facebook-, illetve Instagram-fiókkal szeretnél dolgozni.
 8. Töltsd fel a kreatívot!
 9. Az utolsó simítások végeztével Instagram-hirdetésed elkészült!

[szerkesztés] Tippek

 • Videóhirdetés esetén 30 másodperces anyagot is készíthetsz! Ez biztosan csábítóan hangzik, hiszen szponzoráció nélkül csak 15 másodperc megjelenítésére van lehetőséged.
 • A kép és a videó aránya is 1:1. Feltöltéshez az ajánlott méret kép esetén 1080x1080 pixel, videónál pedig 720 pixel széles méret javasolt.
 • A hirdetés szövege maximálisan 300 karakter lehet.
 • Az Instagramon keletkező konverziókat a konverziós pixel és a remarketing pixel segítségével is mérheted. Beállíthatsz követést is – már meglévő konverziós képpont alapján vagy újat is létrehozhatsz.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Instagram-fiók
 • Facebook-fiók
 • Facebook-oldal
 • Business Manager
 • Power Editor
 • Pénz
 • Szerethető kreatív

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Az Instagram a Facebook kistesója, itt is a 20%-os szabály vonatkozik a képeknél a szöveg méretarányára (2017-től már futhatnak olyan hirdetési kreatívok is, melyeken ennél több szöveg található, viszont ilyen esetben sokkal kisebb eléréssel kell számolnunk). A Facebook hirdetési irányelvei kiterjednek az Instagramra is, ezek alapján történik a hirdetés jóváhagyása is.
 • Az Instagram-hirdetésed a felhasználók Instagram-képfolyamában jelenik meg, ahol az ismerőseik, családtagjaik és más, általuk követett Instagram-fiókok által megosztott képeket látják.

[szerkesztés] Forrás

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Lilly