Hatékony kamerarendszert választani?

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell hatékony kamerarendszert választani?

A biztonsági kamera kiválasztása egyszerűnek tűnhet, de a piacon található jó és rossz megoldások közül nehéz kiválasztani a megfelelőt, amely mind a pénztárcánknak, mind az igényeinknek megfelel! Hogy mi a fő igény? Hogy lássuk az üzletünket éjjel-nappal!

Lépések

  1. Először is döntsük el hogy IP kamerára vagy analóg kamerára van-e szükségünk! Ahhoz, hogy a jó döntést meghozzuk, tudnunk kell, hogy mire szeretnénk használni kameránkat, illetve, hogy a helyszínnek, ahol használjuk milyen adottságai vannak. Továbbá érdemes eldönteni, hogy kameránkat kültéri vagy beltéri használatra szánjuk-e.
  2. Gondoljuk végig, hogy milyen képet szeretnénk kapni kameránktól! Az IP kamerák képfelbontása legalább háromszor nagyobb, mint az analóg társaiké, ezáltal az IP kamerák sokkal jobb minőségű, szebb képet közvetítenek.
  3. Kamerarendszer kiépítése! IP kamerának a hagyományos, analóg megoldáshoz képest az is előnye, hogy bárhol, bármikor telepíthető. Kiválasztott IP kameránkat csomagban is megvásároljuk, azaz dönthetünk egy komplett kamerarendszer mellett, amely készre programozva kerül értékesítésre. Ebben az esetben egy kész kamerarendszert vásárolunk, amely minden, a beüzemeléshez szükséges elemet tartalmaz, így nem lesz szükség hozzá vezetékes internetre, kábelezésre, internetszolgáltatónál való hosszas sorbaállásra, szerződéskötésre, hanem a kiválasztott rendszer hazavitel után néhány percen belül, egyszerűen üzembe helyezhető.
  4. Okostelefonos elérés! Amennyiben fontos számunkra, hogy üzletünket a nap 24 órájában szemmel tudjuk tartani érdemes olyan rendszer mellett dönteni, amely okostelefonunkról vezérelhető, és élő kameraképet biztosít. Amennyiben ennél is nagyobb biztonságra vágyunk válasszunk olyan csomagot, amely a kamerakép rögzítésére is alkalmas.
  5. Hotspot! Ha ügyesen választunk, találhatunk olyan megoldás is, ahol az IP kamerához járó csomag internetes előfizetését nem csak a kamerakép közvetítésére tudjuk használni, hanem egy vezeték nélküli, wifi-s internet kapcsolatra is szert teszünk általa. Így megússzuk az üzleti élethez elengedhetetlen internet előfizetés költségeit. Kettő az egyben!

Tippek

  • Célszerű nem önálló IP kamerát vásárolni, hanem olyan kompakt kamerarendszert választanunk, amely mindent tartalmaz, amire a kamerarendszer beüzemeléséhez szükség van. Így nem csak időt, de pénzt is spórolhatunk, hiszen nem kell szakember segítségét kérni, nem kell kábelezni, fúrni, faragni.
  • Fontos szempont lehet a bővíthetőség, hiszen így igény szerint több kamera is csatlakoztatható egy rendszerre.


Amire szükséged lehet

  • Egy megfigyelendő üzlet.
  • Egy okostelefon.

Figyelmeztetések

  • Soha ne felejtsük el, hogy bár egy olcsó kamerarendszer megvásárlásra a vásárlás pillanatában jó megoldásnak tűnhet, nem biztos, hogy minden elemet tartalmaz, amelyre szükségünk van. Egy silány képminőség, egy akadozó internet, egy szerelést és folyamatos szervizelést igénylő rendszer nem hozza meg a várt eredményt.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Látom Az Üzletem