Hamis brownie-t sütni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell hamis brownie-t sütni?

Hamisbrown.jpg

A hagyományos csokis brownie maga a megtestesült finomság. A hamis brownie látványban és ízében is hasonlít a csokis brownie-ra, viszont fehérliszt-, és cukormentes. De milyen alapanyagokból készítheted el?


Lépések

  1. Készíts elő egy nagy keverőtálat.
  2. Pakold ki a hozzávalókat: zabpehelyliszt, kakaópor, tojás (vagy helyettesíthető chiatojással), sütőpor, olaj, (növényi) tej, banán vagy cukkini, só, méz vagy egyéb cukorhelyettesítő.
  3. Állítsd össze a sütit:
    • Keverd össze a száraz hozzávalókat: a zabpehelylisztet, a sütőport, sót, kakaóport, valamint ha szemcsés cukorpótlót használsz, azt is szórd a keverőtálba, majd alaposan keverd össze.
    • Add a száraz hozzávalókhoz a többit: a liszt közepébe készíts egy kis mélyedést, majd törd bele a tojást, öntsd bele az olajat, a mézet és a tejet. Keverd csomómentesre.
    • Add hozzá a gyümölcsöt/zöldséget: ha banánnal dolgozol, azt egy villa segítségével pépesítve tedd a tésztába. Amennyiben cukkinivel dúsítod, hámozd meg, reszeld le, majd kissé kinyomkodva a levét keverd a tésztába.
  4. Sütőpapírral bélelj ki egy kisebb méretű tepsit, majd öntsd bele a keveréket.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 180 °-on süsd meg. Amennyiben folyósabbra szeretnéd a belsejét, kissé hamarabb vedd ki a sütőből.
  6. Magában is finom, de tálalhatsz mellé tejszínhabot vagy lekvárt, fagylaltot, gyümölcsöket.


Tippek

  • Ízlés szerint dúsíthatod egyéb hozzávalókkal is, mint például mazsola, kókuszreszelék, dió, étcsokoládé, stb.
  • A hamis brownie-t teljesen vegán módon is el lehet készíteni.


Amire szükséged lehet

  • 1 adaghoz: 10 dkg zabpehelyliszt, 2-3 evőkanál kakaópor, 2 db banán vagy mennyiségben azonos reszelt cukkini, 1 tojás, fél csomag sütőpor, 4 ek olaj, csipet só, 3 ek méz, illetve annyi tej, amennyitől ragacsos, enyhén folyós állaga lesz.
  • sütőpapírral bélelt tepsi


Figyelmeztetések

  • Ha dupla vagy tripla mennyiséget szeretnél készíteni, akkor ne felejts el minden összetevőből arányosítva többet használni.
  • Ez a sütemény igen hamar megsül, ezért érdemes gyakrabban ellenőrizni a sütőben.


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó