Halászlét főzni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell halászlét főzni? ==
 
== Hogyan kell halászlét főzni? ==
  
A két leghíresebb magyar halászlé kétségtelenül a bajai és a szegedi. A bajai halászlénél a halat nem passzírozzák, és gyufatésztával tálalják. Ezzel szemben a szegedi halászlénél alaplevet készítenek halaprólékból, azt átpasszírozzák, így az jóval sűrűbb.
+
[[Fájl:Halaszle-fozese.jpg|right|http://www.mindmegette.hu/multidezo-avagy-barangolas-a-boldog-bekeidok-magyar-receptjeiben-46845]]A két leghíresebb magyar halászlé kétségtelenül a bajai és a szegedi. A bajai halászlénél a halat nem passzírozzák, és gyufatésztával tálalják. Ezzel szemben a szegedi halászlénél alaplevet készítenek halaprólékból, azt átpasszírozzák, így az jóval sűrűbb.
[[Fájl:Halaszle-fozese.jpg|right|http://www.mindmegette.hu/multidezo-avagy-barangolas-a-boldog-bekeidok-magyar-receptjeiben-46845]]
 
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
41. sor: 40. sor:
  
 
* A hal tisztításakor fontos, hogy az epe ki ne szakadjon, mert különben elszínezi és keserűvé, élvezhetetlenné teszi a hal húsát. Az állat fejében, a gerincoszlop végén található egy háromszög alakú csont, az ún. keserű csont, melyet mindenképpen távolítsunk el, különben szintén élvezhetetlenné teheti a készülő ételt. Késpengével pattintsuk le a keserűfogát.  
 
* A hal tisztításakor fontos, hogy az epe ki ne szakadjon, mert különben elszínezi és keserűvé, élvezhetetlenné teszi a hal húsát. Az állat fejében, a gerincoszlop végén található egy háromszög alakú csont, az ún. keserű csont, melyet mindenképpen távolítsunk el, különben szintén élvezhetetlenné teheti a készülő ételt. Késpengével pattintsuk le a keserűfogát.  
* Ne kavarjuk a halászlét, mert széthull a hal.
+
# Ne kavarjuk a halászlét, mert széthull a hal.
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
49. sor: 48. sor:
 
* [http://www.nosalty.hu/ajanlo/szegedi-bajai-igazi-halaszle Nosalty: Szegedi, bajai halászlé]
 
* [http://www.nosalty.hu/ajanlo/szegedi-bajai-igazi-halaszle Nosalty: Szegedi, bajai halászlé]
 
* [http://www.nepmuvesz.hu/vhaz/receptek/halaszlevek.htm Népművész: Halászlevek]
 
* [http://www.nepmuvesz.hu/vhaz/receptek/halaszlevek.htm Népművész: Halászlevek]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)
A lap eredeti címe: „https://hogyankell.hu/Halászlét_főzni