Hajat göndöríteni

A Hogyankell.hu wikiből

Hogyan kell hajat göndöríteni?

Curl-hair.jpg

Vannak stílusok, melyek sosem mennek ki a divatból. Haj esetén kétségkívül a göndör haj is ebbe a kategóriába tartozik. Vannak viszont sokan, akik természetesen egyenes hajjal születtek, és hajformázási trükköket kell bevetniük az áhított hullámos haj eléréséhez. A következőkben a hajgöndörítés népszerű technikáit mutatjuk meg!


Lépések

 1. Már a szárításnál kezd el a formázást! Hajszárítás során próbáld ki a körkefét és a diffúzor fejet! Ezek segítségével megtörheted az egyenességet már a szárítás során, így a későbbi göndörítésnél könnyebb dolgod lesz!
 2. Csavard fel a tincseket! Széles eszközpaletta áll rendelkezésedre, amellyel feltekerheted tincseidet. Lehet ez hajcsavaró, szivacs, hajgumi, csat, sőt akár még zokni is. A lényeg, hogy a művelet során válassz le mindig egy tincset, amit csavarj fel, majd pedig rögzítsd a fejed tetején!
 3. Használj hajsütővasat! Tekerd fel a tincseket egyesével a henger alakú hajsütőre, hagyd rajta 1-2 másodpercig, majd engedd el. Ha egyből lefújod hajlakkal, vagy egy hullámcsat segítségével rögzíted a csigákat a fejtetőn, akkor tovább élvezheted a hullámos tincseidet!
 4. Ha nincs hajsütőd, használd a hajvasalót! Fogj meg egy tincset, majd rögzítsd a hajvasalóba a fejtetőnél úgy, hogy a hajvasaló legyen vízszintes! Ezután csavarj kettőt kifelé a hajvasalóval, majd kezd el lefelé húzni. A cikk végén található videó szemlélteti a pontos folyamatot.


Tippek

 • Minél kisebb tincseket formázol meg, annál kisebb és göndörebb loknikat kapsz végeredményben.
 • A frissen mosott hajjal a legnehezebb dolgozni, ezért vagy még törölközőszáraz, esetleg enyhén nedves vagy 2-3 napja mosott hajjal dolgozz!


Amire szükséged lehet

 • Rögzítő eszközök: hajgumi, hajcsat, dauer, zokni
 • Hajsütő
 • Hajvasaló
 • Hajrögzítő: hajhab, hajlakk, hajzselé


Figyelmeztetések

 • A hajsütők használata során erőteljesen roncsolod a tincseid, ezért mindig fújd be őket hajvédővel, mielőtt nekilátsz a munkának!
 • Vizes hajat soha ne vasalj vagy göndöríts hajsütővel, mert többet ártasz a haj szerkezetének, mint gondolnád!


Kapcsolódó videók


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

SzNiki