Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Hófagyit készíteni

3 354 bájt hozzáadva, 2016. március 16., 17:36
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Hófagyit készíteni? == Gondoltál e már arra, hogy milyen íze van a hónak? Esetleg eszedbe jut egy gyerekkori élmény, amikor meg is kóstoltad?H…”
== Hogyan kell Hófagyit készíteni? ==

Gondoltál e már arra, hogy milyen íze van a hónak? Esetleg eszedbe jut egy gyerekkori élmény, amikor meg is kóstoltad?Ha elég merész vagy a konyhában, akkor próbáld ki a hófagyit, és ismerd meg a hó egy izgalmas és új oldalát.



== Lépések ==

#Várd meg a következő nagyobb havazást és szemelj ki egy olyan helyet, ahol tiszta havat tudsz összegyűjteni.
#Gyűjts egy tálba friss, tiszta havat.
#Attól függően, hogy milyen ízesítésű fagyit szeretnél elkészíteni különböző mértékben kell hozzávalókat előkészítened. Álljon itt néhány példa, de további ízeket is kikísérletezhetsz.
#Vanília fagyi hozzávalói:
#*8 pohár friss hó
#*kb. 400 ml sűrített tej
#*1 teáskanál vanília kivonat
#*50 g cukor, ha édesebben szeretnéd enni
#Csoki fagyi hozzávalói:
#*8 pohár friss hó
#*kb. 400 ml sűrített tej
#*1 teáskanál vanília kivonat
#*5 teáskanál kakaópor (sütéshez is használt kakaó)
#Eper fagyi hozzávalói:
#*8 pohár friss hó
#*kb. 400 ml sűrített tej
#*kb. 110 g eper lekvár
#Kókusz fagyi hozzávalói
#*8 pohár friss hó
#*kb. 400 ml sűrített tej
#*2 teáskanál kókusz kivonat
#*kb. 50 g reszelt kókusz
#Egy nagy tálba keverd össze a hozzávalókat, de a havat még ne add hozzá.
#A havat poharanként fokozatosan adagold, és közben egy kanállal kevergesd a masszát, amíg teljesen egységes nem lesz.
#Adagold hozzá az összes havat, majd addig folytasd a kevergetést, amíg fagyi állaga nem lesz. Ha szükséges adj kevesebb vagy több havat a recepthez képest.
#Ha kész a fagyi, tálald gusztusosan. Leöntheted sziruppal vagy tehetsz cukrot a tetejére.


== Tippek ==

*Érdemes figyelned az időjárás előrejelzést, és előre kiraknod egy tálat, hogy eleve abban essen a szükséges hómennyiség. Persze azért olyan helyre tedd az edényt, ahol a havazás után is megtalálod.
*A fagyit lehetőleg olyan tálba készítsd el, amit előtte lehűtöttél.
*A vanília kivonatot házilag is elő lehet állítani, ha túl drágán tudod beszerezni a boltban.
*Ha édesebben szereted a fagyit cukorral bármikor segíthetsz ezen. A fent említett ízeken kívül próbálj ki minél több lehetőséget. Például fahéjjal, juharsziruppal, csoki darabokkal is feldobhatod az ízeket.


== Amire szükséged lehet ==

*friss, tiszta hó
*fémtál
*sűrített tej
*cukor
*vanília és kókusz kivonat
*díszítés
*kreativitás
*bevállalósság

== Figyelmeztetések ==

*A havat fémtálba gyűjtsd, mert az jobban tartja a hideget. Ha egyszer elolvadt a hó, akkor már ne fagyaszd vissza újra.
*A havat ne pakolva rakd az edénybe, hanem merítsd bele a hóba, vagy várd meg, míg hóeséskor megtelik. A nem tapadós, porhó a legjobb alapanyag a fagyihoz.
*Ha mégsem fogyasztanád el azonnal a hófagyit, akkor rakd ki letakarva a hidegbe, ott több órán át eláll olvadás nélkül. A hűtőben viszont nem bírja sokáig.


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.thekitchenismyplayground.com/2015/02/how-to-make-snow-cream.html Hogyan csináljunk hófagyit?]
* [http://www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/snow-ice-cream-recipe.html Hófagyi recept]
* [http://familymealblog.com/2013/02/25/snow-ice-cream/ Hófagyi készítése]

[[Kategória:Étel-ital]]
966
szerkesztés